Laurijsen Weegautomaten (LWA) is een zeer bekende partner voor het afwegen in de food en non-food industrie. Door het specialiseren op wegen is er bij LWA een grote kennis vergaard door de jaren heen. Met meer dan duizend gerealiseerde projecten in zeer uiteenlopende toepassingen heeft LWA een grote ervaring verzameld over wat goed afgewogen kan worden, maar vooral ook wat juist niet.

In samenspraak met de klant zoekt LWA altijd naar de beste oplossing en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing.

Butterfly Catering Service (BCS)

Zo heeft LWA recent maatwerk geleverd aan Butterfly Catering Service (BCS) voor het afwegen van verse soepen. “We produceren meer dan twintig verschillende soorten verse soep en daarvoor moeten onder andere soepballetjes, kippenblokjes en diepgevroren garnalen snel en nauwkeurig kunnen worden afgewogen”, lichtte Christophe Vanhoof van BCS toe. Zo kwam hij met de vraag om 30 gram gehaktballetjes te kunnen afwegen, uit bij LWA.

Het project heeft best wel wat voeten in de aarde gehad, gaf John Laurijsen van LWA grif toe. “In verband met de geringe hoogte bood een reguliere 3-kops lineaire weger geen uitkomst en daarom hebben we speciaal voor BCS een 6-kops variant ontwikkeld om in zes verpakkingen tegelijkertijd te kunnen afwegen. Dit vroeg onder andere om een nieuwe bunker, nieuwe trilgoten en een nieuw trechter en dus het nodige maatwerk. Maar die flexibiliteit is nu juist waarin we ons proberen te onderscheiden.”

Gedonpet en Frigera

Jos Deters, die samen met zijn zonen Geoffrey en Don de fabrikanten van PET-food Gedonpet en Frigera bestiert, gaf eerder aan dat hij wegers alleen maar koopt bij LWA. In 2006 begonnen met het handmatig afwegen van emmertjes met 500 gram hondensnacks, kon vader Deters, die alle producten in eigen beheer produceert, niet meer aan de vraag voldoen. In 2007 ging hij dan ook over tot de aanschaf van de eerste multihead weger bij LWA.

Vandaag de dag geeft Geoffrey leiding aan Gedonpet in Bree en broer Don aan Frigera in Eupen, terwijl vader Jos nog dagelijks de handen uit de mouwen steekt, en hebben beide bedrijven in totaal vijf wegers van LWA in gebruik: één bulkweger van Atoma en een viertal multihead wegers. “Inclusief één van de eerste Chinese multihead wegers die we ooit hebben geleverd”, wist John Laurijsen zich nog te herinneren. “En ook die is nog volop in bedrijf.”

Patisserie Heesen

Patisserie Heesen in Brunssum bespaart op zijn beurt drie arbeidskrachten met een weger van LWA. Hans Heesen, zoon en opvolger van Jack Heesen die in 1972 het bedrijf startte, lichtte toe: “Respect voor het ambacht is gebleven, maar het productieproces daarentegen modern, efficiënt, flexibel en passend in deze tijd van innovatie. Zo besparen we met onze dozenlijn met bulkweger van LWA drie arbeidskrachten.”

Patisserie Heesen dankt zijn gestage groei aan de hoge mate van flexibiliteit waarmee binnen het bedrijf wordt gewerkt. Ondanks de grote productiecapaciteit is de logistiek zo afgestemd dat alert en flexibel op de vraag van de afnemers kan worden ingespeeld. En het is nu juist die flexibiliteit waarom Patisserie Heesen trouw kiest voor LWA. Hans Heesen: “We kochten in mei op de Interpack een dozenopzetter en hadden hiervoor snel een weger nodig. Flexibiliteit is de kracht van LWA, want we konden onze complete dozenlijn in juni al in gebruik nemen.”

www.lwa.nl

DELEN