Jos Deters, die samen met zijn zonen Geoffrey en Don de fabrikanten van PET-food Gedonpet en Frigera bestiert, begon in 2006 met het handmatig afwegen van emmertjes met 500 gram hondensnacks. Al vrij snel kon vader Deters, die alle producten in eigen beheer produceert, niet meer aan de vraag voldoen en ging in 2007 over tot de aanschaf van de eerste multihead weger bij Laurijsen Weegautomaten (LWA). “Wegers koop ik alleen maar bij John”, zegt Jos Deters verwijzend naar directeur en eigenaar John Laurijsen van LWA.

Chinese multihead wegers

Vandaag de dag geeft Geoffrey leiding aan Gedonpet in Bree en broer Don aan Frigera in Eupen, terwijl vader Jos nog dagelijks de handen uit de mouwen steekt, en hebben beide bedrijven in totaal vijf wegers van LWA in gebruik: één bulkweger van Atoma en een viertal multihead wegers. “Inclusief één van de eerste Chinese multihead wegers die we ooit hebben geleverd”, weet John Laurijsen nog. “En ook die is nog volop in bedrijf.”

Eigen productie

Gedonpet en Frigera produceren een eigen gamma aan snacks en bijkomende voeding voor honden en katten in eigen productie. Het assortiment aan smaken, vormen en verpakkingen breidt nog steeds uit. “Zo leveren we onze producten in verschillende formaten emmertjes, zakjes en stand-up pouches en garanderen de beste prijs-kwaliteitverhouding voor groothandelaars in dierenvoeding”, licht Geoffrey Deters (foto) toe.

Uiterst flexibel

LWA is met meer dan 25 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

www.lwa.nl