HomeMachinesWegen en doserenLWA ontwikkelt allereerste multihead weger speciaal voor verse pasta

LWA ontwikkelt allereerste multihead weger speciaal voor verse pasta

Altoni, gevestigd in het onder de rook van Antwerpen gelegen Schoten, specialiseert zich in het maken van hoogstaande ambachtelijke pasta voor de professionele chef. Bij Altoni is men daarom continu bezig om nieuwe producten te testen en bestaande producten te verbeteren. Zo staan er in het moderne pand in Schoten inmiddels zeven productielijnen en ontstond enige tijd geleden de behoefte om de versbereide pasta automatisch en nauwkeurig te gaan afwegen en verpakken.

De benodigde multihead weger voor het afwegen van de kleverige, verse pasta werd speciaal voor Altoni ontwikkeld door Laurijsen Weegautomaten (LWA) uit Dongen. “Dit was onze allereerste multihead weger voor verse pasta. We hebben voor Altoni speciale goten ontwikkeld en deze onder een hoek geplaatst, zodat de kleverige pasta niet op de goten blijft liggen en als het ware richting de weegbak wordt gedwongen. Daarnaast hebben we flappen van diverse lengtes geleverd, zodat bij een productwissel enkel de flap en niet de complete goten moeten worden gewisseld”, legt Marc van Lierop van LWA uit.

Bij Altoni, waar restaurants, exclusieve eventcateraars, traiteurs en de betere brasseries al jarenlang klant zijn en waarvan de pasta in hun keukens wordt bereid, is men tevreden over de nieuwe weeg- en verpakkingslijn. “Een succesvol project waardoor we nu 250 gram verse pasta tot op 5 gram nauwkeurig en volledig automatisch kunnen afwegen en verpakken”, blikt Tom Kelderman van Altoni tevreden terug op het project.

LWA is met meer dan dertig jaar ervaring immers een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. “Met meer dan duizend gerealiseerde projecten in zeer uiteenlopende toepassingen hebben we een grote ervaring verzameld over wat goed afgewogen kan worden, maar vooral ook wat juist niet. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door onze eigen metaalwerkplaats zijn we uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing”, licht Marc van Lierop toe.

De complete lijn inclusief de multihead weger van LWA is aan Altoni geleverd door GKS Packaging. “De grootste uitdaging was de beperkte ruimte in de productiehal, waarbinnen onze verpakkingsmachine en de weger voor de kleverige verse pasta moesten worden geplaatst. Uiteindelijk hebben we een compleet project opgeleverd, waarbij we de benodigde multihead weger hebben laten ontwikkelen door en vervolgens hebben ingekocht bij LWA”, blikte Dennis Kuijpers van GKS Packaging onlangs al terug op het project bij Altoni.

www.lwa.nl