HomeMachinesPrimair verpakkenAltoni verpakt topkwaliteit verse pasta op topkwaliteit machine van GKS

Altoni verpakt topkwaliteit verse pasta op topkwaliteit machine van GKS

Tom Kelderman serveert ons in de kantine annex proefkeuken van Altoni een bordje heerlijk ogende en ruikende pasta mafaldine all’arrabiata. “Verse pasta zoals een Italiaanse chefkok het zelf zou maken”, vertelt hij er trots bij. Altoni, gevestigd in het onder de rook van Antwerpen gelegen Schoten, specialiseert zich namelijk in het maken van hoogstaande ambachtelijke pasta voor de professionele chef.

In vele keukens wordt de pasta van Altoni bereid. Niet alleen restaurants maar ook exclusieve eventcateraars, traiteurs en de betere brasseries zijn jarenlang klant. Het brede assortiment van Altoni biedt aan vele segmenten een keuze met als basis kwaliteit. Tom Kelderman: “We verpakken onze topkwaliteit verse pasta tegenwoordig op topkwaliteit machines van GKS Packaging. De nieuwe verpakking zorgt bovendien voor een nog betere kwaliteit en we beperken de afvalberg.”

Bij Altoni is men namelijk continue bezig om nieuwe producten te testen en bestaande producten te verbeteren. Zo staan er in het moderne pand in Schoten inmiddels zeven productielijnen, die van handmatig naar een steeds hogere mate van automatisering worden gebracht. Zo ontstond enige tijd geleden de behoefte om de versbereide pasta automatisch en nauwkeurig te gaan afwegen en te verpakken. “Een klant van ons, een toonaangevende slagerij die onze pasta als halffabricaat inkoopt voor in hun kant-en-klare maaltijden, had machines van GKS Packaging staan en was daar zeer tevreden over”, weet Tom Kelderman nog.

Het werd een uitdagend maar uiteindelijk succesvol project. “De grootste uitdagingen waren de beperkte ruimte in de productiehal, waarbinnen onze verpakkingsmachine van het type CP 350 PLUS moest worden geplaatst, en de weger voor de kleverige verse pasta. Uiteindelijk hebben we een compleet project opgeleverd, waarbij we de benodigde multihead weger hebben laten ontwikkelen door en vervolgens hebben ingekocht bij Laurijsen Weegautomaten (LWA)”, blikt Dennis Kuijpers van GKS Packaging, dat in België wordt vertegenwoordigd door Presa, terug op het project bij Altoni. Tom Kelderman vult aan: “Een succesvol project waardoor we nu 250 gram verse pasta tot op 5 gram nauwkeurig en volledig automatisch kunnen afwegen en verpakken.”

En hoewel de horeca in België en Nederland – de belangrijkste afzetmarkten van Altoni – door de coronacrisis momenteel grotendeels stil ligt en de productie bij Altoni als gevolg daarvan ook, is Tom Kelderman hoopvol over de toekomst. “Als de markt uiteindelijk weer herleeft, staan we klaar met een heel interessant concept om met lage kosten een hoge toegevoegde waarde te kunnen bieden aan onze klanten.”

www.gkspackaging.com