HomeMachinesNiet-primair verpakkenLagere palletiseringskosten met PAL-Cut van Axymatic

Lagere palletiseringskosten met PAL-Cut van Axymatic

Het PAL-Cut systeem voor automatisch snijden van tussenlegvellen in verpakkingsprocessen wordt op de Belgische markt geïntroduceerd tijdens Empack 2009 in Brussel. Het systeem is een doorbraak die aanzienlijke besparingen oplevert in de algemene kosten van automatische palletiseringslijnen. AXYMATIC, gespecialiseerd in automatische palletisering, demonstreert het PAL-Cut systeem bij Stand 1067. De onderneming werd onlangs aangewezen als verdeler van PAL-Cut in de Benelux.

“De aanzienlijke vermindering van het verbruik van tussenlegvellen is zeker een belangrijk voordeel dat de kosten van onze klanten vermindert en is bovendien ook goed voor het milieu,” zegt Werner Geeroms, Managing Director van AXYMATIC. “Wij zien een duidelijk potentieel voor PAL-Cut bij onze klanten in de voedingsindustrie. Zij kunnen hun bedrijfskosten verminderen vanaf dag één! Wij verwelkomen hen dan ook graag tijdens Empack 2009 om hun potentiële besparingen te bespreken,” besluit hij.

Aanzienlijke vermindering van de productiestops en stabilisatie van de pallets

De PAL-Cut tussenlegvelverdeler veegt de welbekende problemen met verloren vellen van de baan, waardoor blokkeringen in automatische palletiseringslijnen haast onbestaande worden. Aangezien er slechts één vel per keer wordt gesneden, kan de robotarm het vel snel en veilig oppakken en het voorzichtig op de pallet leggen. Het PAL-Cut systeem bevat ook het anti-slip en gepatenteerde Antim65-tussenlegpapier dat de pallets stabiliseert tijdens het transport. PAL-Cut kan volledig geïntegreerd worden in de palletiseringslijnen.

Flexibel, op de gewenste lengte gesneden en aan een hoge capaciteit

Het is een volautomatische tussenlegvelverdeler die met snelheid en precisie papiervellen in de vereiste lengtes snijdt en dit rechtstreeks van een rol. Eén rol Antim65 bevat 4-5.000 vellen. De capaciteit is standaard 6-12 vellen per minuut in maximum zes verschillende maten en met een papierkwaliteit tussen 110-300 gr/m².

Milieuvriendelijk ten gevolge beperkte papierafval

PAL-Cut en Antim65® leggen de nadruk op duurzame verpakking dankzij een aanzienlijk lager papierverbruik. Er is ook minder papierafval door het gebruik van tussenlegvellen van minder dan 110 gr/m². Er wordt gebruik gemaakt van gerecycleerd papier. Door de goede anti-slipwerking van het papier is er minder nood aan folieverpakking. Dit zorgt voor een milieuvriendelijke aanpak.

Bron: PackDirect