HomeNieuwsJury maakt nominaties Vilans Innovatieprijs 2010 bekend

Jury maakt nominaties Vilans Innovatieprijs 2010 bekend

vilans-innovatieprijs-2010

Maandag 12 april jl. maakte een twaalftallige jury de keuzes voor de nominatie van de Vilans Innovatieprijs 2010 voor mooie en gebruiksvriendelijke producten en daarbij zijn twee verpakkingsconcepten in de prijzen gevallen. In totaal werden zeven producten genomineerd, verdeeld over drie categorieën: de productprijs, de ideeënprijs en de studentenprijs. Juryvoorzitter was drs. E. van der Veen, Lid van Tweede Kamer der Staten-Generaal vanuit de PvdA. Het NVC was in de jury vertegenwoordigd door NVC-directeur Michael Nieuwesteeg.

De studentenprijs ging naar een nieuw suikerzakje met een uitlopende hals, waardoor het schenken gemakkelijker wordt. De toelopende hals zorgt voor meer houvast bij het open scheuren, wat handig is voor mensen die problemen hebben met het vastpakken van kleine objecten.

Bij de productprijzen is de Milner Klikversverpakking een van de genomineerden. Dit is een gemakkelijk te openen kaasverpakking met duidelijk herkenbare openingsslippen op alle hoeken. Bij het openen hoeft weinig kracht gebruikt te worden. De eenmalig te verwijderen folie voor houdbaarheid en hygiëne is voorzien van een ‘easy peel’ laag en een relatief grote treklip die het lostrekken eenvoudiger maakt. De verpakking is hersluitbaar en goed stapelbaar.

De Innovatieprijs is een initiatief van Vilans, kenniscentrum langdurende zorg en Firevaned, de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van revalidatiehulpmiddelen, voor grensverleggende ideeën, ontwerpen en mooi vormgegeven consumentenproducten die bijdragen aan zelfredzaamheid.

Kijk voor meer actuele informatie over onder andere de Innovatieprijs 2010, de genomineerde producten en de prijsuitreiking op www.innovatieprijs2010.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op 3 juni a.s. tijdens de Support Beurs in de jaarbeurs Utrecht onder leiding van Lucille Werner. Die dag zal het NVC ook een Position Paper presenteren over het belang van accessible packaging design voor de Nederlandse gebruikers en industrie.

Bron: NVC