HomeNieuwsBedrijven en personenJumbo verslaat Sperwer in strijd om Super de Boer

Jumbo verslaat Sperwer in strijd om Super de Boer

jumboDe overnamestrijd rond supermarktketen Super de Boer (SdB) heeft het afgelopen weekeinde een onverwacht hoogtepunt beleefd. Jumbo besloot dieper in de buidel te tasten en bood met ruim €4,80 per aandeel meer dan concurrent Sperwer, zo meldden diverse bronnen gisteravond laat. Hierdoor gaat SdB naar Jumbo, die gelijk 80 winkels aan C1000 doorverkoopt. Het gevecht begon op 18 september toen bekend werd dat Jumbo €4,20 per aandeel SdB had geboden.

De durfals uit Veghel verrasten daarmee vriend en vijand, inclusief Sperwer (bekend van de Plus-supers) en Schuitema (eigenaar van C1000) die de 300 winkels van SdB ook wilden inlijven. Die twee zouden ook samen een bod doen, maar dat kaatste op vrijdag 2 oktober af. Schuitema was naar het Jumbo-kamp overgelopen. De maandag daarna sloeg Sperwer keihard terug door met een bod van €4,50 per aandeel te komen.

Twee dagen later werd ook voor Sperwer-topman Jaap Lagerweij de boeken geopend. Die boeken gingen afgelopen vrijdag dicht en de markt ging er van uit dat de eigenaar van de Plus-winkels met de beste kaarten het weekend inging. Zeker omdat Sperwer op vrijdag zijn bod nog iets had verhoogd naar ruim €4,60 per aandeel.

Maar Sperwer hoorde de hele zaterdag niets, waardoor het vermoeden rees dat er iets niet pluis was. In de loop van zondag kwam het telefoontje uit het SdB-hoofdkantoor in Amersfoort met de mededeling dat Jumbo ruim €4,80 per aandeel had geboden en daarmee als winnaar uit de bus kwam. Net als het eerste bod op 18 september biedt Jumbo alleen op alle activa en passiva van SdB. En omdat grootaandeelhouder Casino (57% van de aandelen) ja heeft gezegd, heeft Jumbo geen toestemming nodig van andere aandeelhouders.

Bron: Telegraaf