HomeNieuwsBedrijven en personenISO14001 certificaat voor BührmannUbbens

ISO14001 certificaat voor BührmannUbbens

buhrmannubbens-logoTotaalleverancier BührmannUbbens is officieel ISO14001 gecertificeerd. Hiermee is haar milieuzorgsysteem voor de komende 3 jaar gecertificeerd. Voor BührmannUbbens is de ISO14001 certificering een verdere verdieping van haar mvo beleid. Dit was één van de voornaamste redenen voor de organisatie om zich te laten certificeren.

“Milieu en verantwoord ondernemen zijn voor ons erg belangrijk. In het kader van ons Bewust BührmannUbbens-beleid voeren we al milieubesparende maatregelen uit. Met het ISO14001 certificaat maken we deze activiteiten ook echt officieel, niet alleen voor onszelf, maar ook naar onze klanten en leveranciers toe”, licht Boris Kasteel toe.

In de audits lag de nadruk op de thema’s energie, afval en brandveiligheid. Hiervoor heeft BührmannUbbens een compleet milieumanagement systeem opgezet met doelstellingen inzake afvalreductie, reductie carbon footprint maar ook reductie van verpakkingsmaterialen. Deze doelen zijn onderdeel van de management rapportages en zijn daardoor continue onder de aandacht.

Bewust BührmannUbbens

In 2010 heeft de totaalleverancier de campagne ‘Bewust BührmannUbbens' opgestart. Doel van deze campagne is haar duurzame activiteiten ook herkenbaar te maken voor medewerkers, klanten, leveranciers en andere relaties.

In de praktijk

Een aantal praktische voorbeelden waarmee de totaalleverancier al resultaten boekt en ook uit het ISO14001 rapport naar voren zijn gekomen, zijn:

  • reductie CO2 uitstoot van de vrachtwagens;
  • optimale routeplanning;
  • betere beladingsgraad van de vrachtwagens;
  • retoursysteem voor grote pallets en flensdoppen;
  • periodieke kwaliteitsbeoordeling van leveranciers;
  • goed afvalbeheersysteem;
  • het recyclingsconcept yoyo voor kantoren;
  • gebruik van inkt op waterbasis in de enveloppenfabriek, drukken zonder alcohol en regulering van afvalstoffen. 90% van het spoelwater wordt teruggewonnen en opnieuw gebruikt.

Kijk voor meer informatie op www.buhrmannubbens.nl.