HomeNieuwsInnovatieve dispensertechnologie van Airolux wint gerenommeerde Edison Award

Innovatieve dispensertechnologie van Airolux wint gerenommeerde Edison Award

airolux-logoSensatie tijdens de uitreiking van de gerenommeerde Edison Best New Product Awards 2011 in New York: Airolux wint met de innovatieve dispensertechnologie Air0Pack een zilveren award. Het is de ontwikkelaars gelukt om lucht in plaats van aerosolen als drijfmiddel toe te passen en de gehele dispenser uit kunststof te vervaardigen in plaats van uit metaal. Het innovatieve hart van de dispenser wordt hierbij gevormd door het gepatenteerde PCD Pressure Control Device systeem.

“Wij zijn enorm blij met deze zilveren award en uiteraard ook zeer trots. De jurering door circa 2000 experts uit de wereld van economie en wetenschap sterkt ons om onze revolutionaire technologie voor aanzienlijk lagere productie- en afvulkosten wereldwijd op de markt te brengen”, aldus de reactie van Quint Kelders, CEO van I.P.S. Innovative Packaging Solutions AG.

Een korte beschrijving van de bekroonde, gepatenteerde dispenser Air0Pack(R) van Airolux: in een kunststof houder wordt een drukkamer ingebouwd bedoeld voor het voorzien van lucht na het afvulproces. Vervolgens wordt door middel van een nieuwe uitvinding, het PCD Pressure Control Device, een zuiger omhoog duwt om de vloeibare inhoud, gel of schuim, vrij te laten komen.

Hierdoor worden de nadelen van de conventionele aerosolsystemen weggenomen: de dispenser van Airolux bestaat volledig uit kunststof, wat aanzienlijke voordelen oplevert voor de vormgeving van de verpakking en met name lagere productiekosten en snellere doorlooptijden voor het afvullen tot gevolg heeft. Bovendien wordt geen gebruik gemaakt van aerosolen maar van normale lucht, er bestaat dus geen explosiegevaar meer en houders van metaal zijn niet meer nodig.

Ondertussen heeft de technologie alle testen doorstaan en wordt deze op de markt gebracht. Meerdere wereldwijd actieve ondernemingen hebben grote belangstelling getoond voor dit gepatenteerde systeem, de eerste massaproductie voor klanten zal nog deze zomer starten.

airopack

Kijk voor meer informatie op www.airolux.com.