HomeNieuwsBedrijven en personenHernieuwd BRC IoP certificaat bij SHC

Hernieuwd BRC IoP certificaat bij SHC

brc-logoSinds kort beschikt verpakkingsproducent Schut Hoes Cartons (SHC) te Eerbeek over een hernieuwd BRC IoP certificaat. Om te voldoen aan de eisen die haar afnemers in de voedingsmiddelenindustrie stellen heeft SHC haar organisatie en productie ingericht conform de eisen die het British Retail Consortium stelt voor de verpakkingsindustrie (BRC IoP). In 2009 werden de aanpassingen en inspanningen bekrachtigd met het felbegeerde certificaat, dat echter periodiek dient te worden hernieuwd.

Gezien het feit dat de eisen in het kader van voedselveiligheid de laatste tijd meer aandacht krijgen, is het niet vanzelfsprekend dat een certificaat zomaar wordt verlengd. In februari werd door Lloyds LQRA de re-audit afgenomen. Twee dagen lang werd SHC getoetst op de omvangrijke eisen die het systeem stelt.

Pim Cassee, Manager KAM bij SHC, geeft aan dat hij ook tijdens de re-audit heeft gemerkt dat de BRC-eisen, met name door de huidige migratieproblematiek, op een nog hoger niveau zijn gekomen. “Good housekeeping is lang niet meer voldoende om het certificaat veilig te stellen. Hij is dan ook verheugd dat SHC de re-audit van Lloyds met goed gevolg heeft afgesloten en SHC hiermee laat zien dat zij de eisen en verwachtingen van haar afnemers serieus neemt.”

Kijk voor meer informatie op www.shc.nl.