HomeNieuwsBedrijven en personenHD Medi breidt uit en bouwt nieuw pand in Lelystad

HD Medi breidt uit en bouwt nieuw pand in Lelystad

hd-medi-logoHD Medi breidt uit en bouwt een nieuw pand voor het Europese hoofdkwartier aan de Niels Bohrweg op bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad. In het gebouw worden onder andere productie, assemblage en distributie, research & development, scholing en training ondergebracht. Met de bouw van het nieuwe pand wordt de locatie in Putten gesloten en geïntegreerd in Lelystad. De uitbreiding brengt 39 structurele arbeidsplaatsen met zich mee.

De activiteiten van HD Medi richten zich op het bouwen en ontwikkelen van machines voor het sorteren, verpakken en distribueren van individuele medicatie. De machines worden casco geïmporteerd vanuit Zuid-Korea en vervolgens op maat naar de wensen van de klant afgebouwd in Nederland. De ontwikkeling van de bijbehorende software en hardware vindt volledig in eigen beheer plaats.

In overleg met Dijkstra Vereenigde en het Koreaanse JVM, de twee aandeelhouders van HD Media, is besloten om nieuw te bouwen. Het nieuwe gebouw bestaat uit 2000 m2 magazijnruimte en technische dienst, en 2400 m2 kantoorruimte waarin ook een uitgebreide demo-ruimte wordt opgenomen. De verwachting is dat de bouw in het 4e kwartaal van 2011 gereed is.

Bij HD Medi werken momenteel 50 medewerkers. Het vooruitzicht voor 2011 is dat dit aantal verder toeneemt tot 80 medewerkers. In Europa heeft HD Medi vestigingen in Duitsland en Engeland en zijn er initiatieven gaande om ook in Spanje en Turkije eigen bedrijven op te richten. In diverse andere landen werkt HD Medi samen met partners.

Kijk voor meer informatie op www.hdmedi.eu.

Bron: Nieuwsbank