HomeNieuwsBedrijven en personen'Groen' piepschuim van Synbra Technology wint MKB Innovatie Top 100 2010

‘Groen’ piepschuim van Synbra Technology wint MKB Innovatie Top 100 2010

Het bedrijf Synbra Technology uit Etten-Leur heeft met Biofoam, ‘groen' piepschuim uit plantaardige grondstoffen, de eerste plek veroverd in de MKB Innovatie Top 100 2010. Dinsdagmiddag presenteerden innovatienetwerk Syntens, ondernemersmagazine Bizz en NL Octrooicentrum op de High Tech Campus in Eindhoven voor de vijfde keer de ranglijst met 100 concrete innovaties gerealiseerd door het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb), zo meldt Zibb.nl.

biofoam-logoDe jury – bestaande uit Charlie Aptroot (Tweede Kamerlid VVD), Bart Stomphorst (investeerder en medeoprichter Sandd), Joris Craandijk (partner Innovativepartners en bedenker beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur Bizz) – keek daarbij naar de originaliteit, impact, omzetpotentie en de mate van bescherming van de innovatie.

Veel minder CO2-uitstoot

De hoogste notering was dus voor Biofoam van Synbra Technology. Het biologisch afbreekbaar piepschuim is gemaakt van suikerriet of cassavezetmeel en voorzien van een groen kleurtje om het ‘groene' gehalte van de innovatie te benadrukken.

De in Etten-Leur bedachte innovatie betekent een groen alternatief voor verpakkingsmaterialen waarvoor olie als grondstof wordt gebruikt: Biofoam zorgt namelijk voor 70 procent minder CO2-uitstoot.

Potentiële wereldhit

Jan Noordegraaf van Synbra Technology weet zeker dat hij met zijn ‘groene piepschuim' een potentiële wereldhit in huis heeft. Biofoam is vooral interessant voor de verpakkingsindustrie. “We hebben het tij mee. Iedereen beseft dat er wat aan die CO2-uitstoot moet gebeuren. Klanten zien in dat BioFoam een revolutie kan veroorzaken”, aldus Noordegraaf.

Voor er écht een revolutie ontketend kan worden, moet er volgens Noordegraaf echter nog wel een aantal vragen beantwoord worden. “In Amerika en Azië is veel belangstelling voor BioFoam. Maar we moeten eerst eens goed bedenken hoe we het allemaal gaan uitrollen. Gaan we het allemaal zelf doen, of laten we ook anderen BioFoam produceren? Worden we groot, of héél groot?”

Kijk voor meer informatie op www.biofoam.nl.

Bron: Zibb.nl