HomeMachinesEtiketteren en printenGHS labelling oplossingen bij Logi Label

GHS labelling oplossingen bij Logi Label

logilabel-logoDe CX1200e digitale kleuren labelpers van Primera stelt fabrikanten in staat om zelf etiketten te printen die voldoen aan de eisen voor de chemische industrie inclusief de nieuwe gevarenpictogrammen volgens de CLP-verordening (indeling, etikettering en verpakking). Daarom is de CX1200e perfect geschikt voor alle fabrikanten, retailers en verpakkingsbedrijven in de chemische industrie. “Wij geloven dat de vraag naar digitale kleuren labelpersen momenteel zeer hoog is, vooral in de chemische industrie. Vanwege de nieuwe GHS-verordening moet elk product gemerkt worden met de nieuwe ontworpen gevarenetiketten die meteen te visualiseren zijn en het type van het gevaar classificeren”, benadrukt Ton Janssens van Logi Label.

De CX1200e is volgens hem de perfecte oplossing om slechts een paar etiketten tot tienduizenden labels tegelijk af te drukken. “Het digitaal afdrukken van etiketten heeft vele voordelen ten opzichte van andere printtechnologieën zoals het vervallen van de kosten voor clichés, stansmessen, instellen en reinigen van de drukpersen. Met een digitale pers is het importeren van images heel simpel en kunt u met de meegeleverde software eenvoudig een design creëren, u geeft de juiste hoeveelheid op en de printer gaat aan de gang. De CX1200e maakt gebruik van één van de snelste en hoogste resolutie kleuren laser-engines die beschikbaar is, dit levert een print snelheid op van 5 m per minuut met een printresolutie van 2400 dpi, dit zorgt voor scherpere teksten en afbeeldingen. De hoog rendement toner cartridges hebben een capaciteit van 4.600 m op 216 mm baanbreedte (berekend op 20% dekking), dat staat garant voor een zuinige en efficiënte werking. De toner droogt snel en de etiketten, afhankelijk van het gebruikte materiaal, zijn water-, kras-en veegvast”, aldus Ton Janssens.

logilabel-ghs-1

De perfecte match voor de CX1200e is de nieuwe FX1200e digitale afwerkingsunit, die ook perfect geschikt is om te gebruiken in combinatie met andere smalle narrow-web persen en digitale printers. “De FX1200e biedt in een enkel proces het vermogen om te lamineren, stansen, snijden, terug te spoelen en het afval van de matrix te verwijderen. Met de exclusieve QuandraCut™-technologie kan bij het afwerken snelheden tot 6,1 meter per minuut worden bereikt. In tegenstelling tot de gangbare systemen die maar één snijblad hebben, gebruikt de QuandraCut tot vier messen die de afwerking aanzienlijk versnellen”, legt Ton Janssens uit.

Primera levert ook semi-automatische compacte etiketteermachines. Deze maken het mogelijk om snel en gemakkelijk etiketten aan te brengen op flessen, blikjes, potjes, tubes en vele andere cilindrische producten. “De labels worden zonder moeite recht en zonder rimpels of plooien op precies de gewenste plek bevestigd. Dit geeft het eindproduct een zeer professionele uitstraling en verhoogt het aantal producten dat per uur kan worden geëtiketteerd versus het handmatig aanbrengen van labels”, besluit Ton Janssens.

logilabel-1

Voor meer informatie:
Ton Janssens
Logi Label
Noordeinde 66
3341 LW Hendrik Ido Ambacht
T +31 (0)78 681 61 20
F +31 (0)78 682 21 49
www.logilabel.nl