Toen David de Coster, docent aan de hotelschool in Gent, bij wijze van educatief experiment in een garage naast zijn rijhuis kaas begon te maken, had hij geen vermoeden dat hieruit een bloeiende zaak zou ontstaan. Al snel bleek het recept voor zijn Berloumi-kaas, dat zowel qua recept als naam gebaseerd is op de bekende mediterraanse grillkaas Haloumi, in de smaak te vallen. De vraag steeg en twee jaar later barst de garage uit zijn voegen. Uitbreiding dringt zich op en niet veel later, in 2014, wordt De Zuivelarij boven de doopvont gehouden.

Haar succes heeft De Zuivelarij zonder twijfel aan haar lokale en duurzame aanpak te danken. De producten worden gemaakt met verse melk van een plaatselijke boerderij, waar ook het voer van de koeien wordt gekweekt. Daarnaast is de afkruiding van de grillkaas seizoensgebonden, waardoor De Zuivelarij tot vier keer per jaar een nieuw product op de markt kan brengen. Van de reststroom aan zoete melkwei wordt bovendien nog een exclusieve, echte Ricotta gemaakt.

Met een vraag die blijft stijgen en een distributie die blijft uitbreiden investeerde De Zuivelarij in een productielijn, wat hen de mogelijkheid gaf om beter en makkelijker op die vraag te kunnen antwoorden. “Bij De Zuivelarij werken we op ambachtelijk wijze met lokale en vaak biologische producten. Daarnaast zijn we ook gefascineerd door innovatie, voedselveiligheid en creativiteit. Neem deze aspecten bij elkaar en al snel weet je dat investeren in technologie leidt naar nieuwe mogelijkheden en groei. De komende jaren willen we deze trend verder zetten door nieuwe machines aan te kopen, nieuwe producten te ontwikkelen en ecologische investeringen te doen. Daarin schuilt de toekomst van ambacht”, aldus David de Coster, oprichter en zaakvoerder.

“Wij waren op zoek naar een veelzijdige oplossing om onze kazen in verschillende formaten, al dan niet met marinade, op de beste manier te verpakken. Tijdens een beursbezoek kwamen we in contact met GH-Ulma, waar we snel voelden dat we op eenzelfde golflengte zaten.”

De keuze van De Zuivelarij viel uiteindelijke op de Ulma TFS200 dieptrekmachine. Dankzij deze investering zit Berloumi niet alléén in een mooier kleedje, de producten worden op een efficiëntere manier verpakt. Een jaar na installatie blikt iedereen nog steeds tevreden terug op de keuze.

De TFS200 is een van de modulaire machines van Ulma die op maat aangeboden worden. Dit resulteert in efficiënte en rustig draaiende lijnen met een hoog rendement. Het hygiënisch ontwerp van de machine zorgt voor een moeiteloze schoonmaak en drukt bovendien de schoonmaakkosten. Deze machines dragen dan ook bij aan een aangename, efficiënte en stressvrije productieomgeving.

www.gh-ulma.com