HomeNieuwsGeïntegreerd diep vacuüm op een VVVS

Geïntegreerd diep vacuüm op een VVVS

gks-logoGKS Packaging presenteert, in samenwerking met REPA Verpakkingen, naar eigen zeggen een wereldprimeur op het gebied van vacuüm verpakken op een verticale vorm-, vul- en sluitmachine. Door middel van het gepatenteerde GKS-Maxvac systeem is het mogelijk om producten in lijn binnen enkele seconden diep vacuüm te verpakken. Dit gebeurt zonder te hoeven inboeten op de flexibiliteit en voordelen van een standaard verticale, vorm, vul en sluitmachine. Afslaglengte, verpakkingsbreedte en natuurlijk het creëren van verpakkingen vanaf vlakfolie, bedrukt of onbedrukt, blijven gehandhaafd. 

Bestaande systemen, waarbij d.m.v. buisjes of het afsluiten van de vulbuis lucht uit de verpakking wordt getrokken, kunnen nooit een echt diep vacuüm bereiken. Echter kan met het GKS-Maxvac systeem resultaat bereikt worden gelijk aan een vacuümkamer.

Om de cyclustijd per verpakking verder te reduceren is GKS Packaging de samenwerking aangegaan met REPA verpakkingen te Purmerend. Hierdoor heeft een juist samenspel tussen specifieke folie en het vacuüm mechanisme geleid naar een totaaloptimalisatie van het proces.

Deze nieuwe optie is beschikbaar voor integratie op alle bestaande machines van GKS Packaging.

Tijdens de Empack 2011 te ’s Hertogenbosch is het GKS-Maxvac systeem geïntegreerd op de UP300 verpakkingsmachine welke te zien is bij GKS Packaging.

Empack Den Bosch 2011 – Stand S1000

Kijk voor meer  informatie op www.gkspackaging.com.