HomeNieuwsFired Earth kiest voor Ringo verfblik van Impress

Fired Earth kiest voor Ringo verfblik van Impress

impress-logoHet bekende Britse merk Fired Earth ziet het hoogwaardige Impress Ringo verfblik als de ideale verpakking voor haar huidige verfassortiment, dat binnenkort wordt gelanceerd. De reputatie en de uitstekende milieukwalificaties van het metalen verfblik, als eerste keuze voor hoogwaardige verfproducten, hebben nooit ter discussie gestaan. Met de introductie van de “Ringo-bus” versterkt Impress haar leidende positie op het gebied van lichtgewicht metalen blikken.

De ‘Ringo-bus' bevat 10% minder metaal dan een traditioneel verfblik, waardoor er sprake is van meer functionaliteit, een besparing op materiaalgebruik en een consequente vermindering van de koolstofvoetafdruk.

impress-ringo

Nigel Dyer van Fired Earth legt uit waarom Ringo de juiste keuze was voor hun assortiment aan emulsieverf. “In de productie van de verf die wij op de markt brengen zit een hoop denkwerk en zorg. Dus waarom zouden we die niet uitbreiden naar de verpakking? Natuurlijk wordt metaal gezien als het juiste verpakkingsmateriaal voor premium verfproducten en Ringo voegt daar met haar ‘easy-open, easy-close' kwaliteiten een extra voordeel aan toe, maar de metaalreductie bij de vervaardiging van het blik gaf de doorslag. Het nieuwe ontwerp maakt het niet alleen eenvoudiger om de verf in een rollerbak te gieten, maar door de besparing aan verpakkingsmateriaal kunnen wij onze klanten ook laten zien dat wij daadwerkelijk naar manieren zoeken om tegemoet te komen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Ian Hemingway, UK Account Manager, voegt daar aan toe: “De ‘Ringo-bus' is de volgende stap in de natuurlijke evolutie van verpakkingsproducten voor verf. We hebben bij het Coca-Cola blik gezien hoe het zich over de jaren heen heeft aangepast aan de dynamiek van de veranderende markt. De tijd is rijp dat we de verfblikken op dezelfde manier benaderen. Ringo is verkrijgbaar in het populaire 2,5 liter formaat en we zullen het blik, in lijn met de groeiende vraag, verder introduceren in ons Britse assortiment.”

Kijk voor meer informatie op www.impressgroup.com.