HomeMachinesAandrijven en besturenFanuc toont uiterst compacte en lichte robot M-1iA

Fanuc toont uiterst compacte en lichte robot M-1iA

fanuc-logoOp Empack Brussel toont FANUC Robotics zijn zeer lichte en compacte delta robot met 0,5 kg payload, namelijk de M-1iA. Verkrijgbaar in een 4- of 6-assige uitvoering en in combinatie met het compacte en lichte robotdesign is deze uiterst geschikt voor de integratie in machines en productielijnen voor assemblage en Pick&Place toepassingen van lichte componenten. De M-1iA is de meest compacte en lichtste parallelle robot op de markt. Hij is de enige delta robot die zowel staand, hangend als aan de wand kan gemonteerd worden.

Door zijn zeer compacte bouwvorm weegt deze unit amper 17 kg en neemt deze slechts 0.21 m² oppervlakte in waardoor deze unit uiterst geschikt is voor toepassingen waar ruimte zeer beperkt is. Eveneens is deze unit uiterst geschikt voor toepassingen waarbij robot en operator in beperkte ruimte moeten samenwerken aan eenzelfde productielijn. Zeker niet onbelangrijk is dat de M-1iA robot standaard op 220V wordt aangesloten.

Voor ‘Picking’ toepassingen beschikt FANUC Robotics over heel wat intelligente hardware, software en PC tools die uw programmeerwerk vereenvoudigen alsook uw gewenst picking resultaat realiseren. Zo heeft FANUC de PickPro tool. Deze PC software laat u toe om uw hele picking toepassing te simuleren: aantal picks, cyclustijden, hoeveel robots u moet inzetten enz. PickPro bevat ook Visual Line Tracking (robots zien de producten op de lopende band en kunnen die in beweging opnemen en terug afleggen) en Dynamic Load Balancing (het aantal producten op de transportband worden verdeeld over de verschillende robots).

De M-1iA robot beschikt eveneens over de laatste R-30iA besturing met het geïntegreerde visie systeem (iRVision). De robot uitrusten met het iRVision is simpelweg een camera met kabel connecteren in de controller.

fanuc-M-1iA

Empack Brussel 2011 – Stand F099

Kijk voor meer informatie op www.fanucrobotics.be.