HomeMachinesAandrijven en besturenEfficiency verhoging door implementatie JFPT/Marco Systems

Efficiency verhoging door implementatie JFPT/Marco Systems

jfpt-kruidenaer

De Kruidenaer heeft in de bestaande productieruimte voor kleinverpakkingen een efficiency slag gemaakt. JFPT BV heeft een nieuwe weegoplossing geleverd met de bijbehorende koppeling voor  o.a. het inplannen van de orders, real time terugkoppeling van de productiegegevens enz.  In samenwerking tussen de Kruidenaer en de combinatie Marco Systems/JFPT BV is de wijze van produceren verder geoptimaliseerd.

jfpt-logo-grootDe Kruidenaer is een expert in verse kruiden, met een eigen teelt en verpakkingsafdeling. Het verpakkingsconcept is erop gericht  de producten een optimale bescherming te bieden, teneinde deze zo vers mogelijk bij de eindgebruiker te krijgen. Het bedrijf kenmerkt zich door een hoge flexibiliteit, hetgeen terugkomt in het ordergestuurde produceren. Zodra de order binnenkomt wordt deze ingepland, geoogst, kort in een geconditioneerde ruimte opgeslagen en aan de betreffende verpakkingslijn toegevoerd en verwerkt.

Jacqueline Monden: “Wij zijn dé bron voor verse kruiden en hebben alle expertise in huis voor de teelt en verpakken. Door de groei van het volume, de diversiteit van ons assortiment kruiden en het in stand willen houden van onze flexibele manier van bedrijfsvoeren ontstond de vraag naar een andere manier van werken. Deze vraag hebben we bij JFPT neergelegd, een betrokken en enthousiaste partner van ons bedrijf.”

De vraag is door JFPT ingevuld met een oplossing uit het productenpallet van Marco Systems, een specialist als het gaat om Factory Floor Efficiency. 

Het betreft de module TRAC-IT Yield Control Manager (YCM), welke is ontwikkeld voor handmatig verpakken van diverse AGF-producten. Voordelen zijn:

  • Enorme reductie inwicht / give away
  • Productspecificaties kunnen worden gegarandeerd
  • Verhoging capaciteit gehele lijn en per werkplek
  • Rapportage van productierun / per werknemer / per lijn enz.

Binnen de gestelde toleranties worden de producten afgewogen met een Linemaster – weegoplossing van Marco Systems. De indicator op het display stuurt de operator, deze werkt met behulp van de led-bar op de indicator.  De combinatie van de software en de indicator stuurt het geheel naar het target gewicht, met als resultaat minder give away en een hogere productiviteit per werkplek.

In de Datamaster (industriële PC) wordt de digitale order afkomstig van de planning geselecteerd en conform de gestelde specificaties verwerkt. De Datamaster stuurt de opdrachten draadloos naar de Linemasters, iedere operator krijgt de orderregel op het display binnen.

Iedere weging wordt geregistreerd en is real time te volgen van een of meer lijnen, een enkele lijn en per operator. Het inzicht in het productieproces wordt enorm vergroot, door de gegevens die beschikbaar worden uit het eigen proces. Hierdoor gaat de al oude regel op: ‘meten is weten'.

Jacqueline Monden: “Onze eigen productiegegevens hebben we stap voor stap doorgenomen. Het meten geeft ons de juiste informatie om vervolgens te sturen. De werkwijze aan de lijn is hierop verder geoptimaliseerd zodat de mensen zich op de juiste zaken kunnen richten. Onze medewerkers zijn zeer enthousiast en extra gemotiveerd sinds de implementatie. De lijn staat nu een 2 maanden te draaien en de resultaten mogen er zijn.”

Voor meer informatie:
JFPT B.V.
Telfordstraat 10
8013 RM  Zwolle
T (038) 465 36 11
F (038) 465 01 81
www.foodlife.nl
info@foodlife.nl