HomeNieuwsDL Packaging: groot in nieuwwaardig gereviseerde verticale vorm-, vul- en sluitmachines

DL Packaging: groot in nieuwwaardig gereviseerde verticale vorm-, vul- en sluitmachines

dlpack-video-1

video1Leo van der Vorm startte in 1995, na een aantal jaar verpakkingsmachines van Yamato en Sandiacre te hebben verkocht, zijn eigen bedrijf genaamd DL Packaging. Het begon allemaal met het verkopen van nieuwe verpakkingsmachines van Israëlische makelij, maar al binnen korte tijd ontplooide DL Packaging zich als een specialist op het gebied van gereviseerde verticale vorm-, vul- en sluitmachines. “We hadden wel eens wat gebruikte machines ingeruild en inmiddels een paar monteurs in dienst. We zijn toen begonnen die machines te reviseren en dat is een heel eigen leven gaan leiden. Vooral toen we in 2001 als eerste in de branche met eigen Siemens besturingen kwamen, werd DL  Packaging een interessante keuze. Waar we dus groot in geworden zijn en nog steeds zijn, is het leveren van volledig nieuwwaardig gereviseerde verticale vorm-, vul- en sluitmachines”, zegt Leo van der Vorm in een exclusief video-interview dat PackOnline.nl onlangs met hem had.

Klik hier voor het video-interview…

dlpack-logoInmiddels heeft DL Packaging al circa 600 gereviseerde verpakkingsmachines, voornamelijk van de merken Rovema, Bosch en Hassia-Redatron, verkocht. Saillant detail is dat vorig jaar, toen het economisch gezien natuurlijk niet zo heel erg goed ging, de meeste machines tot nu toe werden verkocht. “We hebben vorig jaar ruim zestig machines geleverd, waarvan ongeveer tien buiten Europa. We hebben hiermee vorig jaar meer machines verkocht en meer omzet gerealiseerd dan ooit tevoren, dus in dat opzicht was 2010 voor ons een recordjaar. De marges stonden echter wel behoorlijk onder druk, mede omdat bepaalde leveranciers van nieuwe machines flinke kortingen gaven om toch maar te kunnen verkopen. Desondanks hebben we vorig jaar gewoon winst gemaakt, wat ook niet iedereen in 2010 zal zijn gelukt. Ik hoop dat 2011 qua marge beter zal zijn en de omzet hoeft dan nog geen eens te stijgen om tevreden te zijn”, blikt Leo van der Vorm positief vooruit.

dlpack-video-4

En met de vooruitzichten lijkt het inderdaad wel goed te zitten. “De markt wordt erg doorzichtig en dat is voor ons zeker geen nadeel. We hebben een zeer goede naam in de markt en zijn geografisch gezien dusdanig goed vertegenwoordigd in Noordwest-Europa dat het haast onmogelijk is om geen zaken met ons te doen”, stelt Leo van der Vorm met toch wel enige trots. Dat realiseerde immers ook fabrikant van verpakkingsmachines Viking-Masek zich, want sinds eind vorig jaar heeft DL Packaging de exclusieve rechten voor de verkoop van nieuwe verpakkingsmachines van dit merk in de Benelux en een groot deel van Duitsland. “We hebben in korte tijd al bijna tien nieuwe machines van Viking-Masek verkocht en die teller zal alleen maar verder oplopen.”

Klik hier voor het video-interview…

Ondanks de vertegenwoordiging van Viking-Masek claimt DL Packaging volledig onafhankelijk te zijn. “Het is aan ons te bepalen of een klant gebaat is bij een nieuwe of een gereviseerde machine”, benadrukt Leo van der Vorm. Een gereviseerde machine hoeft – buitenom de prijs – volgens hem namelijk vrijwel niet te verschillen van een nieuwe. “Veel mensen die ons bedrijf in Oosterhout of onze stand op een beurs bezoeken zijn verrast door de mate waarin onze gereviseerde machines op nieuw lijken. Onze machines worden namelijk volledig gereviseerd op basis van de wensen van de klant en de meeste zijn voorzien van een nieuwe besturing van Siemens, die bijvoorbeeld standaard is voorzien van zeven talen in het menu. We proberen namelijk in nauwe samenwerking met Siemens de veranderende wensen op het gebied van besturing en bediening te volgen en waar mogelijk voor te zijn.”

dlpack-video-2

Het allerbelangrijkste is volgens Leo van der Vorm echter het leveren van service. “Een machine verkopen kan iedereen, maar het begint eigenlijk pas als de machine bij de klant opgesteld staat. Het op voorraad hebben van onderdelen en het hebben van deskundige en ervaren monteurs die nog dezelfde dag naar een klant kunnen vertrekken, wordt steeds belangrijker. Een groot deel van de bedrijven waaraan we een machine verkopen, zijn klanten die we al jaren hebben voor het leveren van onderhoud en service aan hun verpakkingslijnen”, zegt hij.

Klik hier voor het video-interview…

Dat worden er ieder jaar meer en dus is Leo van der Vorm positief gestemd over de toekomst, waarvan hij toch al vrij goed weet hoe hij wil dat die eruit zal zien. “Waar ik eigenlijk naar toe zou willen met DL Packaging is dat ik me nog meer kan focussen op in- en verkoop en daarvoor heb ik een goede commerciële rechterhand nodig, die zich eventueel ook kan inkopen in het bedrijf. Ik ben er namelijk wel mee getrouwd, maar ik hoef er niet mee dood te gaan”, besluit Leo van der Vorm met een glimlach.

dlpack-video-3

Voor meer informatie:
Leo van der Vorm
DL Packaging B.V.
Distributieweg 20
4900 AE Oosterhout
T +31 162 484 910
www.dlpack.com
info@dlpack.com