HomeNieuwsCSi introduceert duurzame conveyor

CSi introduceert duurzame conveyor

CSi neemt de volgende stap op het gebied van duurzaamheid met de introductie van een nieuwe modulaire slat conveyor voor dozen, kratten en andere verpakkingen. Deze conveyor, die vanwege haar aantrekkelijke vormgeving de naam ‘i-Liner' heeft gekregen, is ontworpen met het ‘cradle to cradle' principe in het achterhoofd.

Uitgedrukt in eco-punten is de conveyor tien maal zo duurzaam als conventionele conveyors. Alle onderdelen kunnen worden gerecycled en het aantal componenten is zo minimaal mogelijk. Dit heeft als bijkomend voordeel dat slechts weinig onderdelen op voorraad hoeven te worden gehouden. Het modulaire ontwerp biedt goede flexibiliteit, zowel gedurende de levensduur als na beëindiging hiervan.

De layout kan op elk moment eenvoudig worden aangepast: verschillende lengtes, bochten, stijg- en daalsecties kunnen allemaal worden gemaakt van dezelfde basisconveyor. Door het gebruik van de nieuwe SEW Movigear aandrijving in combinatie met intelligente besturing wordt de energieconsumptie nog verder gereduceerd. De vlakke ketting ondersteunt elk product volledig tijdens het transport, wat beschadiging en uitval reduceert.

Kijk voor meer informatie op www.csiweb.nl.

Bron: AT-Aandrijftechniek