HomeNieuwsBedrijven en personenCo-packer Loco Pack failliet

Co-packer Loco Pack failliet

locopack-logoCo-packer Loco Pack uit Oss is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. De 57 werknemers van het verpakkingsbedrijf staan hierdoor op straat en curator Carla de Bruijn heeft nog geen concreet scenario voor een doorstart, zo schrijft het Brabants Dagblad.

De Bruijn heeft van een aantal partijen gehoord dat er interesse is voor een deel van de activiteiten, maar niet om het bedrijf in zijn geheel een doorstart te geven. En ook uit het e-mailverkeer met de bestuurder heeft ze volgens het Brabants Dagblad geen enthousiasme kunnen bespeuren voor het voorzetten van Loco Pack.

De oorzaak van het faillissement ligt volgens de curator in het gegeven dat Loco Pack in liquiditeitsproblemen is gekomen door het oprekken van betalingstermijnen door opdrachtgevers en het te maken krijgen met een lagere omzet. “Het afgelopen half jaar zijn de marges bij Loco Pack onder druk komen te staan. Verder heeft de directie nieuwe activiteiten ontwikkeld die weer druk hebben gezet op de liquiditeit van het bedrijf”, aldus De Bruijn.

Het is volgens haar moeilijk opereren in dit faillissement. “Ten eerste is de bestuurder van het bedrijf op vakantie en ziet hij geen aanleiding om terug te komen. Verder heeft de bank beslag gelegd op het magazijn en de aanwezige producten. Daardoor kan ik het bedrijf ook niet in”, stelt De Bruijn.

Ondertussen zitten alle 57 werknemers van Loco Pack zonder enige regeling thuis en steekt het hen dat de directeur vakantie viert.

Total Pack, het in Uden gevestigde zusterbedrijf van Loco Pack, is volgens de curator buiten het faillisement gebleven, maar wel wordt de verwezenheid tussen beiden bedrijven onderzocht.

Bron: Brabants Dagblad