HomeNieuwsBedrijven en personenCHEP en Arla Foods ondertekenen driejarig contract

CHEP en Arla Foods ondertekenen driejarig contract

chep-arla

Arla Foods, een internationaal geïntegreerd zuivel- en voedingsmiddelenbedrijf, is een nieuwe driejarige overeenkomst aangegaan met CHEP. Het contract dekt de exportstroom van Denemarken en Zweden naar de UK en is een uitbreiding van een succesvol 12-jarig partnerschap. Ervaring was een belangrijke reden waarom dit vooraanstaande zuivel- en voedingsmiddelen bedrijf besloot om CHEP trouw te blijven.

“We zijn altijd tevreden geweest over de pallets van CHEP waarop we onze goederen verplaatsen, vanwege hun superieure kwaliteit en beschikbaarheid”, aldus Per Kristensen, Logistics Manager voor Arla Foods UK plc.

Een andere belangrijke factor in de beslissing van Arla Foods was de kosten efficiëntie die het gebruik van de diensten van CHEP oplevert binnen de gehele supply chain. “Deze nieuwe driejarige overeenkomst betekent dat wij ons kunnen blijven concentreren op onze kernactiviteiten, namelijk het leveren van hoogwaardige zuivelproducten op de meest milieuverantwoorde wijze”, vervolgt Kristensen.

De activiteiten van Arla Foods omvatten op dit moment 180.000 leveringen per jaar op 1200×1000 mm pallets van CHEP. Het verlengde contract betekent dat het bedrijf de pallets van CHEP ten minste tot april 2012 zal blijven gebruiken.

Bo Sjoeberg, Director CHEP Scandinavia, vertelt: “We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe manieren om de goederenstroom tussen Scandinavië en de UK te verbeteren en we hopen dit goederenverkeer voor Arla Foods zo flexibel en efficiënt mogelijk te blijven beheren.”

CHEP en Arla Foods onderzoeken gezamenlijk nieuwe manieren om de milieu-impact van de goederenstroom verder te verlagen. “We streven ernaar alles wat we doen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken”, aldus Sjoeberg. “Het geïntegreerde logistieke dienstensysteem van CHEP helpt ons verspilling te beperken en lege kilometers’ te voorkomen, waardoor zowel de kosten als de milieu-impact tot het minimum beperkt blijven.”

Arla Foods heeft sinds kort ook een vestiging in Nederland. Eerder dit jaar heeft het Deens Zweedse bedrijf Friesland Foods Fresh in Nijkerk overgenomen van FrieslandCampina. Deze overname was het gevolg van afspraken met de Europese Commissie vanwege de fusie tussen Friesland Foods en Campina.

Bron: Transport Online