HomeNieuwsBedrijven en personen"Chemie-Pack hield zich niet aan vergunningen"

“Chemie-Pack hield zich niet aan vergunningen”

Justitie heeft het door brand getroffen Chemie-Pack in Moerdijk in staat van beschuldiging gesteld, omdat het het bedrijf ervan verdenkt zich niet aan de regels van de vergunning te hebben gehouden. Volgens een woordvoerder van het functioneel parket is dat namelijk gebleken na doorzoeking van het kantoor van Chemie-Pack in Oud Gastel dinsdagmiddag. Er is nog niemand aangehouden. In het belang van het onderzoek doet justitie verder geen mededelingen.

Een woordvoerder van Chemie-Pack zegt zich niet te herkennen in de beschuldigingen van justitie. Het chemisch verpakkingsbedrijf zou niet weten wat de verdenking precies inhoud en daarom wil de zegsman verder niet inhoudelijk reageren.

Professor Jacob de Boer, hoofd van de faculteit Chemie en Biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, gelooft dat het bedrijf veel meer chemicaliën had opgeslagen dan mocht. Ook meent hij dat er op het buitenterrein werkzaamheden zijn verricht die niet waren toegestaan.

Chemie-Pack in Moerdijk, dat chemische stoffen verwerkt, afvult, verpakt en opslaat, werd vorige week getroffen door een grote brand. De brand, die woensdagmiddag uitbrak en gepaard ging met meerdere explosies en een enorme rookontwikkeling, legde het bedrijf voor het overgrote deel in de as. Er vielen geen doden of gewonden.

Klik hier voor meer nieuws over de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk…

Klik hier voor de persconferentie van burgemeester Peter van der Velden van Breda…

Bron: Omroep Brabant
Foto: ANP