HomeThema'sInterpack 2011Britse ready-to-eat saladeproducent optimaliseert verpakkingsproces met Multipond weegautomaat

Britse ready-to-eat saladeproducent optimaliseert verpakkingsproces met Multipond weegautomaat

multipond-hazeldene

Hazeldene, een Britse producent van ready-to-eat saladeproducten, heeft voor haar fabriek in Wigan een multihead weegautomaat van Multipond aangeschaft. De 16-kops multihead weegautomaat met geheugenbakken van het type MP 16-2400/1250-H-S5 wordt voornamelijk gebruikt voor het wegen van gesneden bladsla. Het systeem kan, afhankelijk van het product en het doelgewicht, tot 70 wegingen per minuut verrichten bij portiegewichten tussen 150 en 1000 gram. De uitval is minder dan 1,7%. Jo Porter, technicus van Continuous Improvement, vertelt tevreden dat de automaat bijna probleemloos 18 uur per dag draait.

multipond-logoDe salade komt via een trillende conveyor bij de weegautomaat. Evenals andere weegautomaten van Multipond werkt ook dit model met het principe van gedeeltelijke porties. Doordat er met geheugenbakken wordt gewerkt, is het aantal mogelijke combinaties hoger dan zonder dit type bakken. Dit verhoogt zowel de snelheid als de nauwkeurigheid van het verpakkingsproces. Een computer bepaalt uiteindelijk welke combinatie het dichtst bij het doelgewicht zit.

Multipond heeft er ook bij deze weegautomaat voor gezorgd dat de onderdelen die met het product in aanraking komen snel en zonder gereedschap kunnen worden verwijderd. Deze onderdelen zijn speciaal ontwikkeld om het product goed te laten doorstromen. Bovendien is het systeem eenvoudig te bedienen. “Onze werknemers wennen sneller aan het bedienen van de Multipond weegautomaat dan aan andere apparaten in onze productiefaciliteit”, aldus Jo Porter.

Ook de Managing Director van Hazeldene, Simon Ball, is erg tevreden over de kwaliteit van de materialen van Multipond. Belangrijk hierbij is dat de MP 16-2400/1250-H-S5 voldoet aan de hoge hygiëne-eisen van Hazeldene. Het is zelfs geen probleem om, indien nodig, de machine meerdere malen per dag te reinigen.

Interpack 2011 – Hal 15 – Stand A03

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.