HomeNieuwsBrimaPack ontwikkelt volautomatisch systeem voor het verpakken van ijsbergsla in het veld

BrimaPack ontwikkelt volautomatisch systeem voor het verpakken van ijsbergsla in het veld

brimapack

Van de buitenkant lijkt de oogstmachine van Heinrich Brimmers op iedere andere, maar schijn bedriegt. De oogstmachine is in meerdere opzichten, waaronder het volautomatisch verpakken, bijzonder. In het verleden werd met een conventioneel systeem gewerkt, namelijk de ijsbergsla in een zakje doen en vervolgens sluiten met een plakbandje. Door de nieuwe vraag om ook te labellen besloot Brimmers het roer om te gooien en te kiezen voor het volautomatische inpaksysteem van BrimaPack.

brimapack-logoDe machines zijn voorzien van een eigen verticale invoersysteem, waar de snijders de kroppen onderaan inleggen. De kroppen worden vervolgens naar boven toe getransporteerd, waar ze voor het verpakken individueel gewogen worden. Het nieuwe systeem resulteert niet alleen in een gemiddelde capaciteitsverhoging van 2225 kropper per uur naar 350 tot 400 kroppen per uur (met potentie tot meer), ook zijn de kroppen nu perfect gesorteerd en geëtiketteerd. Daarnaast geeft de ‘NicePack' verpakking een optisch zeer mooie uitstraling (knisperende C-PP folie met een dichte seal over het snijvlak heen). Ook de levensduur in deze verpakking is ten opzichte van andere verpakkingen maximaal.

Dit is volgens BrimaPack de reden dat meer en meer toonaangevende producenten van ijsbergsla en hun afnemers kiezen voor deze nieuwe vorm van verpakken. Ook voor andere producten zoals (witte) kool en zelfs meloenen is de nieuwe verpakkingsvorm geschikt, zo meldt de website Groentennieuws.nl.

Kijk voor meer informatie op www.brimapack.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Groentennieuws.nl