HomeNieuws"Betaalbare productlift in trek vanwege de veelzijdigheid"

“Betaalbare productlift in trek vanwege de veelzijdigheid”

nedpack-logo‘Sustainability in Intralogistics' luidt het thema van CeMAT 2011, 's werelds grootste logistieke vakbeurs in Hannover. Dit thema is bij uitstek van toepassing op de Prorunner mk5 van Nedpack. Deze opvallende productlift paart de voordelen van duurzaamheid aan compactheid en flexibiliteit. Sinds de introductie van de jongste versie van de Prorunner mk5 vindt de productlift gretig aftrek in landen over de hele wereld.

Met de Prorunner mk5 beschikt Nedpack over een sublieme oplossing voor een hiaat in het bestaande aanbod van productliften. Deze Prorunner mk5 biedt namelijk ongekende mogelijkheden voor het op juiste hoogte brengen van een brede range producten. De duurzaamheid van de lift zit ‘m in het minimale aantal bewegende delen en de gesloten aandrijving, wat de machine erg onderhoudsvriendelijk maakt. Ook zorgt het gekozen aandrijfsysteem voor minder wrijving, waardoor het energieverbruik aanzienlijk is verlaagd. Doordat het systeem zichzelf in evenwicht houdt, hoeft de motor immers alleen de last en niet ook de lastdrager voort te stuwen. Daardoor kan met een laag motorvermogen worden gewerkt, wat resulteert in een forse besparing ten opzichte van andere liftsystemen. Bedrijven uit verschillende branches en uit een groot aantal landen – van Zweden tot Spanje en van Ierland tot Turkije – maken inmiddels met volle tevredenheid gebruik van de productlift. Van 2 tot en met 6 mei kunnen de bezoekers aan de CeMAT in Hannover in Hal 27 standnummer E55 nu met eigen ogen zien wat de mogelijkheden en voordelen zijn van de Prorunner mk5 van Nedpack.

Compact en flexibel

De Prorunner mk5 biedt voor de prijs van een discontinu transporteur de snelheid en capaciteit van een continu productlift. De capaciteit van de Prorunner mk5 bedraagt 2.000 producten per uur. Daarbij is de Prorunner mk5 zeer compact en ongekend flexibel. In tegenstelling tot andere continu productliften kan de Prorunner mk5 zonder aanvullende voorzieningen producten in drie richtingen ontvangen en afvoeren. De Prorunner mk5 is bovendien opvallend veelzijdig en veilig. Of het nu gaat om dozen, kratten, trays of zakgoed: deze fraai vormgegeven productlift brengt ze allemaal en zonder kritische productovergangen naar elk gewenst niveau. Daarbij is één liftsysteem zowel bruikbaar voor de opwaartse als de neergaande productstroom. De veelzijdigheid betreft ook de afmetingen van de producten. De dragers kunnen zonder problemen producten van maar liefst 900 x 900 mm hanteren. En hoe groot of hoe zwaar de producten ook zijn, ze worden altijd horizontaal getransporteerd. Productvervorming is daardoor uitgesloten.

Verticaal sorteren

Een bijzondere toepassing van de Prorunner mk5 betreft verticaal sorteren. Eén productlift kan meerdere invoer- en afvoerbanen op verschillende hoogtes bedienen. Dat betekent dat de lift kan worden ingezet om één productstroom op te splitsen in twee of meer deelstromen die elk op verschillende niveaus hun weg vervolgen. Denk aan de aanvoer van halffabricaten aan twee productielijnen die zich op twee verdiepingen boven elkaar bevinden. Nog voordat de Prorunner mk5 de producten oppakt, worden ze volledig automatisch gescand of geteld. De intelligente software die de lift aanstuurt, weet vervolgens exact welk product zich op welke drager bevindt. Vervolgens zorgt deze software ervoor dat het juiste product op het juiste niveau wordt afgevoerd door de rollen van de betreffende afvoerbaan op het juiste moment tussen de vorken van de productdrager te manoeuvreren. Uiteraard is met de Prorunner mk5 ook het omgekeerde mogelijk. Meerdere productstromen die van verschillende niveaus afkomstig zijn, kunnen met de productlift worden samengevoegd tot één grote stroom.

Duurzaam

Dankzij de opvallende constructie heeft het transporteren van een slecht of beschadigd product geen invloed op de kwaliteit van het liftsysteem. Verder worden de producten buiten de aandrijving gedragen waardoor productvervuiling is uitgesloten. Nedpack verticaal transporteurs zijn ook verkrijgbaar in een food grade RVS-uitvoering. De modulaire opbouw maakt de lift tevens zeer flexibel en gemakkelijk integreerbaar. Mede om deze redenen worden de Prorunner-liften van Nedpack door veel OEM’s, systeemintegrators en fabrikanten van transportsystemen toegepast. Een andere reden is de prijs. Nog nooit was het flexibel af- en aanvoeren van producten zo eenvoudig en vooral ook betaalbaar. Voor een prijs vanaf slechts € 6.750,- voor een standaard uitvoering levert Nedpack deze onderhoudsvriendelijke en doordachte productlift, inclusief aan- en afvoerbaan en veilige afscherming.

Nedpack

Nedpack is een van de toonaangevende spelers in de markt van eindverpakkingssystemen. Als producent van palletiseermachines, productliften en professioneel serviceverlener onderscheidt Nedpack zich met een eigentijdse visie en aanpak. Innovatie, kwaliteit en toegevoegde waarde staan daarbij hoog in het vaandel. Bezoek ons tijdens de CeMAT in Hal 027 stand E55.

nedpack-empack-2010

Kijk voor meer informatie op www.nedpack.com.