HomeNieuwsBedrijven en personenAthena Graphics koestert plannen voor productiesite in Frankrijk

Athena Graphics koestert plannen voor productiesite in Frankrijk

athena-logo-nieuwAthena Graphics, dat dit jaar zijn twintigjarig bestaan viert en onlangs een nieuw bedrijfspand betrok in het Belgische Beveren-Roeselare, koestert plannen om binnen twee jaar een productiesite te openen in Frankrijk. “Onze ambitie is om in Frankrijk een vergelijkbaar groeiparcours als in Nederland neer te zetten”, aldus managing director Ignace Cosaert in een artikel in De Vlaamse Ondernemer (DVO), waarin hij toegeeft in Nederland en Frankrijk voor een omzetverdubbeling in de komende vijf jaar te gaan.

Hiervoor focust Athena Graphics zich meer dan ooit op merkeigenaars oftewel brand owners voor wie het bedrijf zich steeds nadrukkelijker positioneert als one-stop-shopping point in het hele voortraject van het verpakkingsdrukwerk. “Aanvankelijk waren de klanten uitsluitend verpakkingsdrukkerijen. Die vormen nog steeds een belangrijke doelgroep, maar de merkeigenaars of brand owners trokken steeds nadrukkelijker het laken naar zich toe. Laatstgenoemde stellen echter heel andere eisen aan hun verpakkingsdrukwerk dan de flexo-drukkerijen”, aldus Ignace Cosaert in het artikel.

Athena Graphic heeft hiervoor de nieuwe A-ton divisie, die op termijn mogelijk wordt verzelfstandigd, opgericht. “We profileren ons niet langer enkel als een flexo-fotogravure, wel als een verpakkingsfotogravure die het hele grafische voortraject voor zijn rekening neemt. We beschikken over de ideale omgeving om ons op het kruispunt binnen de verpakkingsketen te positioneren”, aldus Ignace Cosaert in het artikel in De Vlaamse Ondernemer (DVO).

Als verpakkingsfotogravure spitst Athena Graphics zich toe op de drukvoorbereiding van in hoofdzaak (flexo-)verpakkingsmateriaal en het maken van flexo-clichés.

Kijk voor meer informatie op www.athena-graphics.be of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: De Vlaamse Ondernemer (DVO)