HomeThema'sEmpack Brussel 2011Aliplast reeds jarenlang tevreden klant van Deschacht Plastics

Aliplast reeds jarenlang tevreden klant van Deschacht Plastics

deschacht-aliplast

Aliplast Aluminium Systems, één van de belangrijkste spelers in zijn sector, ontwikkelt en produceert aluminium profielen en complete systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. Voor het beschermen en verpakken van hun aluminium profielen gebruiken ze reeds geruime tijd diverse verpakkingsfolies van Deschacht Plastics. Over het hoe en het waarom van deze samenwerking stond onlangs een kort vraaggesprek met Pieter Vanelderen, aankoopverantwoordelijke bij Aliplast, in het kwartaalblad van Deschacht Plastics.

deschacht-logoVoor welke producten of toepassingen doet u specifiek beroep op Deschacht Plastics?

Pieter Vanelderen: “Voor onze verpakkingsproblematiek werken we reeds ruim 15 jaar intensief samen met Deschacht Plastics. Wij zijn in die periode belangrijke verbruikers van hun vlakke folies en hun rekwikkelfolies geworden, ook voor onze vestiging in Frankrijk. De folies worden gebruikt om onze aluminiumprofielen te beschermen en te verpakken. Het kan daarbij gaan om de verpakking van individuele profielen, maar ook om verpakkingen per paar of per specifieke hoeveelheid. Voor het aanbrengen van de vlakke folies beschikken we hier over een semi-manuele lijn, de rekwikkelfolies worden aangebracht op enkele volautomatische lijnen.”

Wat apprecieert u in het bijzonder bij deze samenwerking?

Pieter Vanelderen: “Deschacht Plastics is niet zomaar een leverancier van folies. Zij denken continu met ons mee en gaan daarbij pro-actief te werk. Wanneer Deschacht iets nieuws bespeurt op de foliemarkt, dan wordt meteen gekeken of wij daar ook baat kunnen bij hebben. Anderzijds, wanneer in onze markt bepaalde specifieke noden of vragen opduiken rond verpakking, dan kan Deschacht Plastics daar snel en vakkundig op inspelen. Hun vele klantgerichte inspanningen hebben op vandaag geleid tot een nog dunnere en nog sterkere folie, en dit zonder in te boeten aan de specifieke, mechanische eigenschappen waaraan een goede folie moet voldoen.”

Hoe verloopt de samenwerking met Deschacht Plastics in het algemeen?

Pieter Vanelderen: “De samenwerking verloopt enorm vlot en dit via aangename persoonlijke contacten. Zij hebben aan een half woord voldoende om meteen met de juiste oplossing voor de dag te komen. De service, de leveringen, de nieuwe productontwikkelingen, de bestellingen… alles loopt op wieltjes bij Deschacht Plastics. Zo hoeven wij zelf niet echt wakker te liggen van het verpakkingsluik binnen ons productieproces. En zo zijn we ook steeds zeker dat onze profielen onbeschadigd hun bestemming bereiken en het vakmanschap uitstralen dat onze producten verdienen.”

Empack Brussel 2011 – Stand A093

Kijk voor meer informatie op www.deschachtplastics.be of stuur een e-mail naar info@deschachtplastics.be.