HomeMachinesAandrijven en besturenAbar Automation actief met flexibele robotsystemen voor alle handeling- en verpakkingstoepassingen

Abar Automation actief met flexibele robotsystemen voor alle handeling- en verpakkingstoepassingen

abar-automation

Abar Automation is twintig jaar actief met flexibele robotsystemen voor alle handeling- en verpakkingstoepassingen. In eigen huis ontwerpen, fabriceren, programmeren en installeren zij hun systemen.  Abar hanteert het lean-principe bij iedere opdracht met als uitkomst: direct optimaal functioneren van hun systemen bij de klanten, lage onderhoudskosten en een zeer hoge betrouwbaarheid. Daarbij zijn hun systemen uiterst compact en modulair opgebouwd en naderhand eenvoudig uit te breiden. Ook aanverwante apparatuur kan worden geleverd en 'turn key'-projecten behoren tot Abar’s kern activiteiten.

abar-automation-logoRobots als pick en place systeem verplaatsen objecten flexibel en snel van en naar een vaste positie. De robot systemen welke Abar Automation inzet in de AGF-markt doen meer; ze kijken en denken mee met uw proces. De flexibiliteit is dus veel groter en ze sluiten naadloos aan op uw specifieke wensen. Ook niet vorm- en maatvaste producten kunnen dan vanuit willekeurige posities worden geplaatst in trays, dozen, kratten, containers en op pallets.

Dezelfde technieken kunnen ook worden gebruikt voor het palletiseren, zodat uw pallets altijd optimaal en snel worden beladen. Abar biedt u in uw huidige eindverpakking een totaaloplossing om deze snel te veranderen naar een perfect volautomatisch lopend en flexibel opererend systeem. Abar robot systemen geven u meer rust in uw organisatie en een toename van uw winst. De grillige variabele kosten worden lagere vaste kosten en de output van uw lijnen schieten omhoog. Een ware evolutie in uw organisatie, met een ongekende hoge nauwkeurigheid van de repeterende snelle bewegingen, tegenover veel lagere kosten.

Voor uw tomaten, komkommers, paprika’s, uien, knoflook, aardappelen, wortelen, pompoenen, koolsoorten, sla en vele andere AGF-producten ligt er nu voor u een kant en klare oplossing bij Abar Automation. Ook de grijpers welke als ‘mensenhanden' uw tere producten moeten kunnen oppakken en neerleggen, ontwerpt en fabriceert Abar in eigen huis. Speciaal voor uw doeleinden tegen een zeer scherpe prijs. Daarbij zijn verpakkingen met geperforeerde foliën nu eenvoudig voor Abar om op te pakken, dankzij de door Abar zelf ontwikkelde grijpers met de speciaal hiervoor ontworpen actieve zuignappen. Dit allemaal zonder uw tere producten te beschadigen, in een compacte machine en met hoge snelheden.

U kunt nu direct al uw productielijnen optimaliseren en uw productiekosten verlagen. Als u nu de mogelijkheden voor uw organisatie verder wilt doornemen, neemt u dan direct contact op met Abar Automation voor een gesprek met één van hun specialisten. Dit kan bij u ter plaatse of tijdens een bezoek aan hun productie faciliteit in Halfweg.

Kijk voor meer informatie op www.abar.nl.

Bron: Groentennieuws.nl