HomeKennisbankMarktinformatiePlasticsEurope lanceert Infographic Levenscyclus Plastics in Nederland

PlasticsEurope lanceert Infographic Levenscyclus Plastics in Nederland

PlasticsEurope is een toonaangevende pan-Europese brancheorganisatie voor de kunststofproducerende industrie in Europa. De Europese kunststofindustrie is een dynamische industrie, die de kwaliteit van leven helpt te verbeter door middel vaninnovaties, te zorgen dat grondstoffen efficiënt worden ingezet en helpt het klimaat te beschermen.

Naast de kunststofproducenten, vertegenwoordigd door PlasticsEurope, omvat de kunststofindustrie verwerkers, vertegenwoordigd door European Plastics Converters (EuPC), recyclers, vertegenwoordigd door European Plastics Recyclers (PRE), en machinefabrikanten, vertegenwoordigd door European Plastics and Rubber Machinery (EUROMAP).

“Ten aanzien van de recycling van verpakkingen is gebleken dat Nederland binnen Europa een koppositie inneemt. De inzameling en recycling van de overige kunststof-afvalstromen is echter nog beperkt. De infographic laat tevens zien waar het gerecycled plastic opnieuw wordt ingezet”, aldus PlasticsEurope Nederland naar aanleiding van de lancering van de Infographic Levenscyclus Plastics in Nederland in 2018.

Download infographic