HomeKennisbankMarktinformatieOpleiding van NVC is ruggengraat als het om verpakken gaat

Opleiding van NVC is ruggengraat als het om verpakken gaat

De NVC Opleiding Verpakkingskundige I is bestemd voor diegenen die de ruggengraat worden van het bedrijfsleven op verpakkingsgebied. Zij zijn betrokken bij en verantwoordelijk voor de beslissingen over verpakte producten, verpakkingen, verpakkingsafval, verpakkingsmachines en gerelateerde diensten. “Verpakken is bepaald niet iets ‘wat je er bij doet'. De wereld verpakt iedere seconde zo'n 320.000 producten. Dat is achtmaal meer dan Google wereldwijd aan zoekopdrachten verwerkt (namelijk zo'n 40.000 per seconde). Een beetje verpakkingslijn ‘doet' al gauw 10.000 producten per uur en er zijn tienduizenden verpakkingslijnen in bedrijf”, schrijft directeur Michael Nieuwesteeg van NVC Nederlands Verpakkingscentrum op social media,

Een duurzame toekomst voor het verpakkende bedrijfsleven, de retail, de recycling en de verpakkingsfabrikanten is volgens hem ondenkbaar zonder goed opgeleide NVC Verpakkingskundigen. Nieuwesteeg: “Na afloop van de opleiding gaan de kandidaten op voor het examen, afgenomen door de onafhankelijke Stichting NVC Examens onder toezicht van de Stichting Examenkamer. Het Diploma NVC Verpakkingskundige I is internationaal gekarakteriseerd in termen van het European Qualifications Framework for Life Long Learning EQF met niveau EQF5. De examens vinden tweemaal per jaar plaats, veelal in januari en in april.”

Eenmaal per jaar vindt de diploma-uitreiking plaats. Alle gediplomeerden van de afgelopen jaren zijn opgenomen in het Register NVC Verpakkingskundigen, dat inmiddels 672 namen telt. “Op 25 maart 2020 start de volgende groep en de najaarsgroep staat voor 23 september 2020 op de agenda”, schrijft Nieuwesteeg.

www.nvc.nl