HomeNieuwsVerpakkingenNVGP bespreekt producten die onder SUP vallen met Afvalfonds

NVGP bespreekt producten die onder SUP vallen met Afvalfonds

De Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Papier- en Verpakkingsmaterialen (NVGP) is met Stichting Afvalfonds Verpakkingen in gesprek geweest over de wijziging van de definitie producent/importeur, de SUP regeling en ook de verkooppuntverpakkingen. De volgende onderwerpen zijn besproken.

De lijst van producten die onder de SUP vallen, deze volgt zo spoedig mogelijk. Een lijst van producten die vallen onder de verkooppuntverpakkingen. Tot onze grote verbazing werd aangegeven dat er geen lijst komt. dit terwijl wij hebben aangegeven dat een lijst meer dan wenselijk is, omdat het tot nog toe onduidelijk is wat onder een verkooppuntverpakking valt. Deze is ruim te interpreteren.

De gevolgen van de wijziging van de definitie Producent/importeur. Hierop is geen inhoudelijke reactie gekomen, wel gaven ze voorzichtig aan dat zij de gevolgen hebben gehoord.

We hebben aangegeven dat 1 januari 2023 als ingangsdatum ondoenlijk is de administratie in te regelen die voldoet aan de eisen die het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat aan de branche stelt. Zeker als nu nog steeds onduidelijk is welke gegevens nodig zijn om de administratie in te richten. Hierop wordt op korte termijn nadere informatie aan NVGP verstrekt.

Verder hebben wij duidelijkheid gevraagd over de hemddraagtassen. Want als deze hemddraagtassen materiaal technisch voor voedingsmiddelen gebruikt mogen worden, dan zal het als een SUP gerekend gaan worden.

Stichting Afvalfonds Verpakkingen wilde graag een gevolg geven aan ons gesprek van vandaag. NVGP gaat daarom over twee weken wederom in gesprek met Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

www.nvgp.nl