HomeNieuwsBedrijven en personenNieuwe UGent-opleiding in Kortrijk focust op duurzame verpakkingen

Nieuwe UGent-opleiding in Kortrijk focust op duurzame verpakkingen

De nieuwe master-na-masteropleiding Sustainable Food Packaging aan de UGent Campus Kortrijk stoomt studenten klaar om aan de slag te gaan als expert in het duurzaam verpakken van levensmiddelen.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker als het gaat over voedselverpakkingen. Zowel de voedings- als de verpakkingssector vraagt dan ook specifiek naar experts die weten hoe je voedsel op een duurzame manier kan verpakken. Deze opleiding biedt daar een antwoord op.

De Engelstalige master-na-masteropleiding duurt 1 jaar en is bedoeld voor mensen die al aan het werk zijn in de voedings- of verpakkingssector, maar ook voor net afgestudeerde Belgische en internationale studenten die zich willen specialiseren in duurzame voedselverpakkingen.

Het programma is modulair opgebouwd. Daardoor kunnen studenten het programma spreiden over twee of drie jaar. Lessen zullen online, hybride en on campus gegeven worden, in het Engels.

Via casestudies, werkveldbezoeken en gastsprekers van bedrijven komen studenten regelmatig in contact met actuele en concrete uitdagingen in de industrie. In hun masterproef zoeken de studenten oplossingen voor een specifieke onderzoeksvraag van een bedrijf of organisatie.

Lees verder