HomeNieuwsVerpakkingenNederland voert Nutri-Score per 1 januari 2024 definitef in

Nederland voert Nutri-Score per 1 januari 2024 definitef in

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat consumenten snel en gemakkelijk kunnen kiezen voor gezonde(re) voeding. Maar wat is gezonde voeding? Hiervoor is heldere en betrouwbare informatie op producten nodig. Het voedselkeuzelogo Nutri-Score kan hierbij helpen.

Nutri-Score helpt consumenten om producten simpel en snel met elkaar te vergelijken. Zo kunnen zij gezondere keuzes in de winkel maken. Bijvoorbeeld als ze ontbijtkoek kopen. Met het voedselkeuzelogo op de voorkant van de verpakking ziet straks iedereen in 1 oogopslag dat de ontbijtkoek zonder suiker een donkergroene A heeft. Dat is dus een gezondere keuze dan de naturel ontbijtkoek met een gele C. Of de variant appel & rozijn met een donkeroranje D. Wie precies wil weten wat er in een product zit, draait de verpakking om. Op de achterkant blijft de ingrediëntentabel staan.

Wetenschappers ontwikkelden Nutri-Score op verzoek van de Franse overheid die ook eigenaar is. Meer landen, zoals Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en België gebruiken nu Nutri-Score. Gezamenlijk regelen de overheden van deze landen het beheer van Nutri-Score. In Nederland voeren we per 1 januari 2024 Nutri-Score in.

www.rijksoverheid.nl