HomeKennisbankMarktinformatieMarktstudie beschrijft effect van etikettering op preventie voedselafval

Marktstudie beschrijft effect van etikettering op preventie voedselafval

Een nieuwe marktstudie beschrijft de implicaties van de EU-wetgeving inzake datumetikettering voor de preventie van voedselverspilling. Zo'n 10 procent van de 88 miljoen ton voedselafval die jaarlijks in de EU wordt gegenereerd, hangt samen met de datumaanduiding, meldt NVC Nederlands Verpakkingscentrum in een artikel op haar website.

De belangrijkste voedsel(verspillings)categorieën zijn groenten en fruit, bakkerijproducten, vlees waaronder vis en gevogelte, en zuivelproducten. De grootste kansen voor de preventie van voedselverspilling via de datumaanduiding zijn er voor melk en yoghurt, verse sappen, gekoeld vlees en vis. Voor andere producttypen baseert de consument zich bij het al dan niet weggooien waarschijnlijk meer op het uiterlijk van het product.

Bekijk rapport

Bron: NVC