HomeKennisbankMarktinformatieMarkt voor kant-en-klare maaltijden groeit minimaal 10 procent per jaar

Markt voor kant-en-klare maaltijden groeit minimaal 10 procent per jaar

De markt voor kant-en-klare maaltijden zal naar verwachting met minimaal 10% per jaar groeien, zo blijkt uit onderzoek van Allied Market Research. Ogenschijnlijk ontworpen voor een gehaaste levensstijl van de eenentwintigste eeuw, heeft voorgekookte gemaksvoeding een lange geschiedenis achter de rug. Prognoses voorspellen dat ze hier op lange termijn nog latijd zullen zijn.

Kant-en-klare maaltijden zijn essentieel voor veel moderne huishoudens, waar werkende professionals, gezinnen en studenten notoir tijdgebonden zijn. Handige en beschikbare kant-en-klare maaltijden zijn een veilig en betaalbaar alternatief. Het is geen verrassing dat de wereldmarkt voor kant-en-klaar voedsel – voorgekookte maaltijden met minimale voorbereiding – tientallen miljarden euro's waard is.

Huhtamaki is al tientallen jaren actief in deze markt. Van het produceren van een iconische Finse kant-en-klare maaltijd en de erwtensoep van Jalostaja tot het aanbieden van kant-en-klare maaltijden in vele vormen en maten.

Lees verder