HomeKennisbankMarktinformatieKIDV verzorgt masterclass over verpakken in de circulaire economie

KIDV verzorgt masterclass over verpakken in de circulaire economie

Hoe meet je de circulariteit van verpakkingen? Op de Nationale Conferentie Circulaire Economie verzorgde het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) deze masterclass over verpakken in de circulaire economie.

Bedrijven en overheden hebben hoge ambities om verpakkingen te verduurzamen. Ze stellen doelen voor 100% recyclebare verpakkingen, hergebruik en vermindering van verpakkingsmateriaal. Deze doelstellingen dragen bij aan de circulaire economie, maar wat kunnen het bedrijfsleven en de overheid doen om deze doelstellingen ook daadwerkelijk te behalen? En hoe verhouden deze circulaire ambities zich tot de impact op het milieu en de R-ladder?

Het KIDV ontwikkelde het Circularity Compass. Deze tool helpt om keuzes te maken bij het ontwerp van verpakkingen én geeft inzicht in de gevolgen van deze keuzes ten aanzien van de recyclebaarheid, circulariteit en milieu-impact. Tijdens deze masterclass ging het KIDV in gesprek over de dilemma’s en kansen van circulair verpakken.

Het Circularity Compass geeft bedrijven inzicht in de circulariteit van verpakkingen. Daarnaast maakte deze masterclass uitdagingen en kansen zichtbaar voor alle ketenpartijen, van overheden tot consumenten en van afvalverwerkers tot verpakkingsproducenten. De masterclass bood concrete handvatten om verdere stappen te zetten naar een circulaire economie.

www.kidv.nl