HomeKennisbankMarktinformatieKIDV publiceert videoreeks over verduurzaming van verpakkingen

KIDV publiceert videoreeks over verduurzaming van verpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft vijf video’s gepubliceerd om kennis over de verduurzaming van verpakkingen op een toegankelijke manier te ontsluiten. De videoreeks biedt een introductie op verschillende aspecten van duurzaam verpakken, van het berekenen van milieu-impact tot consumentengedrag en het terugwinnen van grondstoffen.

In de video’s komen diverse wetenschappers aan het woord om te laten zien hoe duurzaam verpakken in de praktijk werkt. Hun onderzoek maakte onderdeel uit van het wetenschappelijk onderzoeksprogramma Sustainable Packaging, dat het KIDV in de periode 2015-2019 uitvoerde in samenwerking met het Topinstituut Food & Nutrition en de Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen, Wageningen Universiteit & Research en TNO. Het programma was gericht op urgente en relevante vragen die bijdragen aan een structurele vermindering van de milieudruk in de productverpakkingsketen in Nederland.

Om de inhoudelijke kennis uit dit onderzoeksprogramma zo breed mogelijk te delen, worden de introductievideo’s onder andere gebruikt binnen de onderwijsmodule van verschillende hogescholen waar het KIDV mee samenwerkt. Deze onderwijsmodule werd een jaar geleden succesvol geïmplementeerd bij de hogescholen van Den Haag, Amsterdam en Den Bosch. Daarnaast worden de video’s en onderwerpen geïntegreerd in het programma van de KIDV trainingsdagen voor professionals.

Bekijk de video's