HomeNieuwsBeurzen en evenementenKIDV organiseert verdiepingsbijeenkomst over herbruikbare verpakkingen

KIDV organiseert verdiepingsbijeenkomst over herbruikbare verpakkingen

Na alle online bijeenkomsten van de afgelopen twee jaar, kunnen we elkaar – met alle partijen uit het netwerk van het KIDV – binnenkort weer in levende lijve ontmoeten. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor de Verdiepingsbijeenkomst Herbruikbare verpakkingen. Deze wordt gehouden op dinsdag 28 juni van 14.00 – 17.00 uur in C-Bèta te Hoofddorp.

Herbruikbare verpakkingen zijn een betekenisvolle stap op weg naar een circulaire economie voor verpakkingen. Waar veel bedrijven – enkele koplopers uitgezonderd – een jaar geleden nog huiverig waren om met herbruikbare verpakkingen aan de slag te gaan, is hier ineens veel belangstelling voor. Zowel in de Business-to-Business markt als richting consumenten wordt fors ingezet op vernieuwende concepten, die inmiddels al voet aan de grond hebben of waarmee volop wordt geëxperimenteerd. Op allerlei fronten: van big bags tot hamburgerbakjes en van hervulbare schoonmaakflacons tot e-commerce verpakkingen. Pieter Pot timmert succesvol aan de weg en Albert Heijn trekt op dit moment veel belangstelling met refill-stations en verpakkingsvrije winkelschappen.

Als Kennisinstituut Duurzaam Verpakken ondersteunen wij deze ontwikkeling door een groot aantal spelers in de markt – zoals producenten en importeurs van verpakkingen en verpakte producten, verpakkingsleveranciers, retailers en logistieke dienstverleners – bij elkaar te brengen, handvatten te bieden, ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren.

Tijdens de Verdiepingsbijeenkomst behandelen we actuele vraagstukken, ideeën en opvattingen met betrekking tot herbruikbare oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek en administratie, wet- en regelgeving, veiligheid, aansprakelijkheid, consumentengedrag en milieu-impact.

Het programma van de Verdiepingsbijeenkomst bevat een plenair gedeelte en daaromheen heeft u de mogelijkheid een marktplein te bezoeken, waar verschillende partijen innovatieve herbruikbare verpakkingsconcepten presenteren. Raak geïnspireerd en vind de juiste ‘match’ voor uw verpakkingsvraagstuk! Meer informatie over het programma volgt spoedig.

U kunt zich nu al aanmelden. Meld u tijdig aan. Vanwege een limiet aan de zaalcapaciteit willen we vragen om per organisatie maximaal twee deelnemers in te schrijven. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Deelname is kosteloos. We zien er naar uit om u op 28 juni te ontmoeten!

www.kidv.nl