Home Kennisbank Marktinformatie KIDV houdt online event over de toekomst van duurzaam verpakken

KIDV houdt online event over de toekomst van duurzaam verpakken

Bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) tellen ze af. Over één week houden ze de webcast ‘Beyond closing the loops: PackForward – join the future of packaging', een online event over de KIDV-publicatie The State of Sustainable Packaging die deze zomer is verschenen.

Voor de webcast ‘Beyond closing the loops: PackForward – join the future of packaging' hebben zich inmiddels zo’n vierhonderd deelnemers aangemeld. Zij komen niet alleen uit Nederland of andere Europese landen; er zijn ook aanmeldingen uit de Verenigde Staten, Australië, India, Colombia, Singapore en Nigeria, om maar een aantal voorbeelden te noemen. De webcast wordt online uitgezonden. Via polls en andere tools kunnen deelnemers óók hun stem laten horen.

“Dat is het voordeel van een online event”, zegt KIDV-directeur Chris Bruijnes verheugd. “Het onderstreept het internationale karakter van The State of Sustainable Packaging. Het is ook een aanmoediging voor ons om verder te brengen wat wij de afgelopen jaren als kennisinstituut op het gebied van duurzaam verpakken – samen met vele partners uit het bedrijfsleven en de wetenschap – in Nederland hebben neergezet.”

Tijdens de online webcast reflecteren experts uit de internationale verpakkingsketen op belangrijke dilemma's, nieuwe concepten en innovatiestrategieën. Deelnemers aan het panel zijn Tom Szaky (CEO TerraCycle, VS), Robbert de Vreede (Executive Vice President Global Food Unilever), Hildagarde McCarville (CEO Veolia Netherlands) en Roland ten Klooster (hoogleraar Packaging Design and Management Universiteit Twente). Voorzitter is Tracy Sutton, oprichter van Root Innovation (VK) en expert op het gebied van innovatief en duurzaam verpakkingsontwerp.

www.kidv.nl