Home Nieuws Beurzen en evenementen KIDV: Bedrijven kunnen vraagstuk indienen voor Business Challenge

KIDV: Bedrijven kunnen vraagstuk indienen voor Business Challenge

Heeft u een vraagstuk met betrekking tot innovatief verpakken of recycling? En kunt u de hulp van andere ondernemers gebruiken bij het vinden van oplossingen voor uw vraag? Doe dan mee met de editie 2022 van de Business Challenge Innovatief Duurzaam Verpakken! Vanaf vandaag 10 november 2021, kunt u een challenge indienen.

In de zomer van 2021 werkten de Kamer van Koophandel (KVK) en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) voor de eerste keer samen in de KIDV-KVK Business Challenge. Tijdens deze eerste editie gingen we voor tien vooraanstaande bedrijven op zoek naar nieuwe partners om hun verpakkingsuitdagingen op te lossen. Onder meer Heineken, DPD, Tony’s Chocolonely, Koen Pack en Hello Fresh deden mee.

We staan gezamenlijk voor de uitdaging hoe de internationale verpakkingsketen via recycling en circulariteit uiteindelijk intrinsieke duurzaamheid kan bereiken. Intrinsiek duurzaam verpakken is verpakken zonder schade aan mens en milieu. Charissa Koolen, projectleider bij het KIDV: “Om dat te bereiken hebben we verandering, vernieuwing en innovatie nodig. De resultaten van de Business Challenge Innovatief Duurzaam Verpakken dragen daaraan bij. Dat hebben we afgelopen zomer al gezien, dus wij kijken uit naar een mooie tweede editie.”

Van 10 november 2021 tot en met 25 januari 2022 kunnen bedrijven een vraagstuk indienen. Dit kunnen bijvoorbeeld vraagstukken zijn met betrekking tot duurzaamheid en het design van verpakkingen, ontwikkeling van nieuwe verpakkingsmaterialen of de verwerking en recycling van verpakkingsafval.

Op 21 februari 2022 worden de inzendingen openbaar gemaakt op het innovatieplatform van KVK. In die fase kunnen partijen met oplossingen reageren en met de indieners van de challenges in contact komen. Na vijf weken worden de beste oplossingen geselecteerd, waarna KVK en KIDV op 8 april 2022 een ontmoeting organiseren tussen de challenge-eigenaren en de geselecteerde partijen met goede oplossingen.

www.kidv.nl