Home Nieuws Beurzen en evenementen HAS Hogeschool organiseert Dag van de duurzame verpakking

HAS Hogeschool organiseert Dag van de duurzame verpakking

Circulariteit, hoe zit dat in de realiteit? Dat is de vraag die centraal zal staan in het programma van de ‘Dag van de duurzame verpakking 2021' dat de week definitief is gemaakt. Vier enthousiaste studenten van de HAS Hogeschool organiseren deze inspirerende en prikkelende dag die volledig in het teken staat van duurzaam verpakken en circulariteit. Deze onderwerpen komen namelijk steeds hoger in het vaandel te staan bij de consument en afnemer. Maar circulariteit, wat is dat nu eigenlijk? Hoe ziet deze circulaire toekomst eruit? En hoe zet je deze ontwikkelingen om in kansen?

Tijdens de ‘Dag van de duurzame verpakking' nemen Maaike Mulder-Nijkamp en Bjorn
de Koeijer van Packalicious je mee in de wereld van circulariteit en geven jou een verfrissende blik op dit onderwerp. Rick van Asperen neemt jou op een interactieve en inspirerende wijze mee in een mega brainstorm. Hoe ga jij als persoon het beste om met de visie van de consument? Samen met jou gaan de studenten op zoek naar een antwoord, want samen kom je verder dan alleen! Naast de consument gaan de studenten ook naar de industrie kijken. Wat heeft de toekomst te bieden en welke aanstormende trends komen eraan? Samen met Richard Achterberg vanuit SUEZ recycling, Leo Klapwijk van Nutripack Benelux, Rens van der Rakt van Vetipak en Pieter Imhof van TNO gaan zij samen kijken naar hoe dit in de theorie vs. praktijk anders van elkaar is.

De studenten beschrijven deze dag als volgt: “We gaan samen met jou kijken
naar huidige uitdagingen, spraakmakende innovaties en kansen voor de toekomst op het gebied van duurzaam verpakken. Daarbij laten we ter inspiratie zien hoe de verpakkingsindustrie in Oss al bezig is met circulair verpakken. Je zult de sessie verlaten met nieuwe ideeën, meer begrip van circulariteit en kansen voor de toekomst!”

Het programma zal op maandagmiddag 7 juni van 13.00 tot 16.30 uur live vanuit de Groene Engel worden uitgezonden. Deelname is gratis. Het event ‘Dag van de duurzame verpakking’ is onderdeel van het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. De Regiodeal Noordoost-Brabant maakt het Innovatieprogramma mogelijk. Is je interesse gewekt? Aanmelden kan via de website.

www.dagvandeduurzameverpakking.nl