HomeDossiersCoronacrisisEPV: Sector voor houten verpakkingen draait voorlopig gewoon door

EPV: Sector voor houten verpakkingen draait voorlopig gewoon door

Palletproducenten en producenten van houten verpakkingen maken deel uit van een keten die cruciaal is om vitale processen in de samenleving in stand te houden, zoals de bevoorrading van de levensmiddelenbedrijven, apotheken en ziekenhuizen. Er is nog voldoende afzet, werk en voorraad. Personeel hoeft voorlopig niet thuis te blijven, klanten worden nog steeds beleverd.

EPV overlegt met VNO-NCW om de palletbedrijven aan de lijst met vitale beroepen van de overheid toe te voegen. Dit betekent voor medewerkers van de bedrijven onder andere dat zij dan gebruik kunnen maken van kinderopvang.

EPV en haar leden houden de actualiteit nauwlettend in de gaten. De Europese federatie van producenten van houten verpakkingen (FEFPEB) riep deze week in een persbericht overheden op te zorgen voor vrije beschikbaarheid van pallets, zodat het transport van essentiële goederen in Europa gewoon door kan gaan.

Enige zorg is er ten aanzien van de aanvoer van grondstoffen. Door lange files bij de grenzen vanuit niet-Schengenlanden en het besluit dat sommige transporteurs niet meer rijden, kan op termijn een tekort aan hout ontstaan. EPV kijkt met haar leden hoe het beschikbare hout optimaal kan worden ingezet. Leden kunnen elkaar daarbij onderling helpen.

www.epv.nl