HomeDossiersDuurzaamheidAfvalfonds Verpakkingen reikt ook in 2023 weer Awards uit

Afvalfonds Verpakkingen reikt ook in 2023 weer Awards uit

De inschrijving voor de Afvalfonds Verpakkingen Awards 2023 is geopend. Vier categorieën gaan over verpakkingen. Heeft u de best recyclebare of de best herbruikbare verpakking, of de beste rethink-verpakking of de verpakking met de meest innovatieve toepassing van recyclaat? Meld uw verpakking dan nu aan voor deze verkiezing.

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft de ambitie om de verpakkingsketen verder te sluiten: steeds meer verpakkingsafval wordt zo goed mogelijk gerecycled tot grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Deze uitdaging gaat het Afvalfonds aan met de andere partijen in de keten: het bedrijfsleven, gemeenten, sorteerders en recyclers. De focus ligt op duurzaam verpakken, goede inzameling, het voorkomen van zwerfafval, innovatie in sortering en recycling én de toepassing van gerecycled materiaal.

Vorig jaar zijn aansprekende voorbeelden om de verpakkingsketen te sluiten in het zonnetje gezet en beloond tijdens de Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022. Ook dit jaar worden in verschillende categorieën de Awards weer uitgereikt, want goede initiatieven en samenwerkingen blijven hard nodig om de recycling van verpakkingen verder te ontwikkelen en de recyclingdoelstellingen te behalen. Het Afvalfonds organiseert deze verkiezing samen met Nederland Schoon, Nedvang, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Statiegeld Nederland.

Vandaag is de inschrijving geopend voor de 2023-editie van de Afvalfonds Verpakkingen Awards. Dit jaar zijn er de volgende categorieën:

Verpakkend bedrijfsleven

  • Award voor de meest innovatieve toepassing van recyclaat in verpakkingen
  • Award voor de best recyclebare verpakking
  • Award voor de best herbruikbare verpakking
  • Award voor de beste ‘rethink’ verpakking

Gemeenten

  • Award voor een bewezen goed werkend inzamelsysteem voor alle verpakkingsstromen, met als resultaat een hoge kwaliteit en kwantiteit van het ingezameld materiaal
  • Award voor effectieve (communicatie)campagne met inwoners over (zwerf)afvalinzameling
  • Award voor gemeenten en bedrijven met het beste samenwerkingsinitiatief om zwerfafval terug te dringen

Sorteerder en recyclers

  • Award voor de beste innovatie in sortering en/of recycling van verpakkingsafval

Publieksprijs

  • Award voor de beste verpakkingsinnovatie van het afgelopen jaar

Wilt u uw initiatief voor een circulaire verpakkingsketen in de spotlights zetten? Aarzel dan niet en schrijf u in voor de Afvalfonds Verpakkingen Awards. Inschrijven kan tot en met 14 april 2023.

De feestelijke uitreiking van de Awards is op donderdagmiddag 12 oktober 2023. Dit event biedt u een uitgelezen kans om collega’s uit het verpakkend bedrijfsleven, als ook bij gemeenten, sorteerders en recyclers te ontmoeten.

www.afvalfondsverpakkingenawards.nl