HomeDossiersDuurzaamheidVerpakkingen Tetra Pak volledig duurzaam

Verpakkingen Tetra Pak volledig duurzaam

Verpakkingsfabrikant Tetra Pak kan gezien worden als een pionier in duurzame verpakkingen. Dat zeggen Rik Jacobs, directeur van Tetra Pak Benelux, en Magda Buelens, verantwoordelijk voor de communicatie, in een gesprek met Het Financieele Dagblad. Volgens Buelens is het milieu altijd een belangrijk thema geweest bij het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen en de keuze voor materialen.

Tetra Pak maakt onder meer verpakkingen voor melk, vruchtensappen en conserven. Volgens Jacobs willen ze bij Tetra Pak voedsel veilig beschikbaar maken over en voor de gehele wereld. Daarom heeft Tetra Pak ervoor gekozen om de verpakking van grondstof tot recycling volledig duurzaam te maken. Volgens Buelens is het belangrijkste materiaal binnen Tetra Pak karton. Dit karton komt onder andere uit duurzame bossen in Scandinavië.

Tetra Pak zou zelfs al voordat het Wereld Natuur Fonds met een keurmerk kwam, bezig zijn geweest met verantwoord hout. Tetra Pak werkt immers met het FSC-keurmerk, waarbij FSC staat voor Forrest Stewardship Council. Ongeveer een derde van het hout dat Tetra Pak gebruikt is van FSC. Nog eens 20% komt van PEFC, het andere keurmerk voor duurzaam hout.

Bron: MD Weekly