HomeDossiersDuurzaamheidPlasthill werkt samen met klanten aan circulaire verpakkingsstromen

Plasthill werkt samen met klanten aan circulaire verpakkingsstromen

“Verduurzamen doen we samen! Dat blijkt maar weer bij het binnenhalen van het QA-CER certificaat voor recycled content, waar wij ontzettend trots op zijn. Plasthill heeft dit certificaat behaald naar aanleiding van het succesvolle project voor de circulaire krimphoes, dankzij een samenwerking tussen onze fabriek, het Belgische verpakkingsinstituut Valipac en steenfabrikant Wienerberger”, zo schrijft Arie Meurs op social media.

“We zijn hiermee de eerste folieproducent, die zo de QA-CER niveau 2 norm heeft gehaald. Het certificaat loopt vooruit op de Europese standaard die in de toekomst zal gelden voor de inzet van regeneraat ofwel gerecycled materiaal als grondstof. Deze ontwikkeling en investering is een mooie basis voor andere verpakkingsoplossingen en wordt al toegepast op krimp- en stretchpallethoezen, webshopbags en potgrondverpakkingen. Door deze toepassing en juiste controle werken we samen met klanten en partners aan de groei van circulaire verpakkingsstromen, die tot een milieubewuste en duurzame economie leiden”, vervolgt Arie Meurs.

Consumenten zijn volgens hem steeds meer geïnteresseerd in duurzame producten, wat zich vertaalt in hun aankoopgedrag. “Ook eindgebruikers zoals overheden willen door hun aankoopbeleid meewerken aan de transformatie van een lineaire naar een circulaire economie. Plasthill speelt proactief op deze groeiende vraag in. Consumenten, overheden en zakelijke marktpartijen vinden in Plasthill een gecertificeerde partner die dezelfde duurzame doelstellingen nastreeft.”

www.plasthill.nl