HomeDossiersDuurzaamheidVerkade moedigt aan om verpakking te recyclen

Verkade moedigt aan om verpakking te recyclen

verkadeKoninklijke Verkade heeft gekozen voor de oranje Plastic Hero op de nieuwe grootverpakking van Verkade Fairtrade chocolade mini`s. Hiermee moedigt de chocoladefabrikant consumenten aan om de verpakking aan te bieden voor recycling. De campagne Plastic Heroes is een initiatief van stichting Nedvang. De campagne stimuleert consumenten om plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen voor hergebruik. Verkade plaatst de Plastic Hero in overleg met Nedvang.

Het idee kwam van verpakkingskundige Ellen Beima van Verkade. Ook de marketingafdeling van de chocoladefabrikant was direct enthousiast omdat Fairtrade chocolade uitstekend in een duurzame verpakking past. Om het poppetje op de verpakking te kunnen plaatsen is het design aangepast. Naast de hero is er ook ruimte voor een korte uitleg en een verwijzing naar de website www.plasticheroes.nl.

Volgens Sven Noordhoek, manager marketing en communicatie bij Nedvang, is het een goede zaak dat Koninklijke Verkade de Plastic Heroes op de verpakking zet. Voor de consument is het zo duidelijker of een verpakking in de Plastic Heroes-bak mag.

Bron: VMT Online