HomeDossiersDuurzaamheidUithoorn zamelt kunststof verpakkingen apart in

Uithoorn zamelt kunststof verpakkingen apart in

In oktober 2009 is de gemeente Uithoorn begonnen met het huis-aan-huis in-zamelen van plastic afvalmateriaal. Op maandag 26 oktober heeft wethouder Levenbach samen met de kinderen van basisschool De Regenboog het officië-le startsein gegeven. Bij de opening zijn ze geholpen door de Uithoornse `Plastic Hero'. De aftrap vond plaats om 9.00 uur. De kinderen van groep 7 en 8 stonden,goed voorbereid, klaar op het schoolplein.

Alle kinderen hadden van thuis een plastic zak vol met plastic verpakkingsmaterialen meegenomen. Samen met wethouder Levenbach en de Uithoornse `Plastic Hero' hebben ze de zakken in de vuilcontainerwagen gegooid.

Kennis testen

Voordat alle kinderen de zakken in de vuilcontainerwagen mochten gooien, werden ze eerst nog getest met een quiz. De wethouder stelde aan de kinderen vragen die ze met `ja' of `nee' konden beantwoorden. Tijdens de quiz is meteen uitgelegd waarom het ene plastic afval wel in de zak mag en het andere juist niet. Na afloop kregen alle leerlingen een plastic zakje met snoep en een ballon.