HomeDossiersDuurzaamheidTetra Pak gaat nog duurzamer werken

Tetra Pak gaat nog duurzamer werken

tetrapakKartonfabrikant Tetra Pak gaat nog duurzamer werken. Het materiaal van de kartonnen melk- en sappakken wordt al jaren op milieuvriendelijke wijze gemaakt, maar nu wordt ook het productieproces duurzaam aangepakt. De doelstelling van het bedrijf is voor 2010 10% minder CO2-uitstoot te hebben in vergelijking met 2005. Om de doelstellingen te halen mogen er op het terrein van het bedrijf geen motoren draaien, worden er energiezuinige lampen gebruikt en wordt groene energie gebruikt.

In de productie is Tetra Pak ook duurzaam aan het werk. Volgens Magda Buelens, directeur Environment Benelux bij Tetra Pak, is karton even goed herbruikbaar als flessen. De kartonnen verpakkingen van Tetra Pak bestaan immers uit zes lagen: een kartonnen laag, een aluminium laag en vier kunststof lagen. Bij het recyclen worden deze drie stoffen van elkaar gescheiden.

De kartonvezels kunnen worden hergebruikt en het kunststof wordt omgezet in gas. Dat gas dient als energiebron voor de eigen productie van Tetra Pak. Het aluminium wordt hersmolten om het zo opnieuw te kunnen gebruiken. Tetra Pak hergebruikt nu karton maar wil op termijn ook karton op basis van hout met een FSC-keurmerk gebruiken. Het doel is om dan op alle verpakkingen het FSC-logo te kunnen plaatsen.

Bron: MD Weekly