HomeDossiersDuurzaamheidStart kunststof inzameling op Goeree-Overflakkee

Start kunststof inzameling op Goeree-Overflakkee

De vier gemeenten op Goeree-Overflakkee starten op 1 oktober 2009 met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Daarmee bieden wij u nog een mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een schoner milieu. Diverse Nederlandse gemeenten zijn begonnen met het treffen van voorbereidingen voor de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Op 1 oktober aanstaande zijn wij ook zover. Het doel van de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval is het verminderen van de hoeveelheid plastic in de verbrandingsovens, en daarmee de uitstoot van CO2.

Ingezameld plastic wordt niet verbrand, maar wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten, zoals verpakkingsmateriaal, autodashboards, mobiele telefoons, tennisballen en fleecetruien.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 1 oktober 2009 kunt u uw lege plastic verpakkingen zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelenflacons in de speciale plasticcontainers werpen. Dit mag los of verzameld in een plastic tas. Op onderstaande lijst is precies aangegeven wat er wel en niet in de container mag. Het afval mag er ongewassen, met dop en het liefst ingedeukt in.

Bron: FlakkeeWeb